Zeytinyağlı Kuru Dolma
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi İçin Malzemeler
- 1,5 su bardağı pirinç
- 1,5 su bardağı su
- 1,5 yemek kaşığı salça
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 1 adet soğan
- Kimyon
- Fesleğen
- Karabiber
- Tuz
- Maydanoz
- Dereotu doğranmış yarım kase
- 12 adet kuru patlıcan
- 30 adet kuru dolmalık biber
Üzeri için;
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı salça
- 1 tatlı kaşığı tuz
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak tencereye sıcak su koyalım biberleri patlıcanları haşlayacak kadar olması yeterli sadece 5 dakika haşlayalım hemen soğuk suya tutalım ve süzelim.
- Uygun bir tencereye küp küp doğradığımız soğan ve sarımsağı koyalım yağı salçayı ilave edelim kavuralım.
- Yıkadığımız pirinçleri ilave edelim üzerine tuz ve baharatınıda koyduktan sonra karıştıralım.
- Maydanoz ve dereotunu koyalım üstüne 1,5 su bardağı sıcak suyu ilave edelim pişirelim ocağın altını kapatalım 1 saat dinlendirelim.
- Arzuya göre tencereye kuyruk yağı koyalım.
- Dolmaların içini tamamına kadar değil yarım olacak şekilde dolduralım pirinçler şişiyor içinde yeterli alan olmazsa pişmiyor buna dikkat edelim, ağız kısımları yukarı gelecek şekilde dizelim.
- Üzerine salça sosunu yapalım ve dolmanın yarısına kadar su koyalım orta ateşte kontrollü bir şekilde pişirelim ilave su gerekirse sıcak su ekleyelim. Servise hazır. Deneyecek olan herkese şimdiden afiyet şifa olsun 🍀
Zeytinyağlı Kuru Dolma Tarifi Fotoğraflı Yapılışı