Tanesi 4 TL olan Ramazan pidesi nasıl yapılır? Pide yapmanın önemli noktaları!


Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pide bu yılki fiyatıyla cep yaksa da sizler için uygun maliyetli bir Ramazan pidesi tarifiyle geldik. Hem ekonomik hem de buzdolabında saklayıp daha sonra tüketebileceğiniz Ramazan pidesi nasıl yapılır hadi gelin birlikte bakalım. İşte tanesi 4 TL olan az malzemeli Ramazan pidesi tarifi.

Ramazan ayının gelmesiyle birlikte raflarda yerini alan Ramazan pidesi, sahur ve iftar sofralarına eşlik ediyor. Susamı üzerinde olan ve yemeye doyamadığımız Ramazan pidesi bu yılki ücretiyle cep yakıyor olsa da sizler için az malzemeli şahane bir Ramazan pidesi tarifiyle geldik. Tanesi 4 TL olan Ramazan pidesine bayılacaksınız. Buzluğa atarak daha sonrada tüketebileceğiniz pide, çıtır çıtır oluşu ve mis kokusuyla da iştahınızı kabartacak. Hadi gelin 4 TL'ye az malzemeli Ramazan pidesi nasıl yapılır birlikte bakalım.

4 TL RAMAZAN PİDESİ TARİFİ:

MALZEMELER

9 su bardağı un
3.75 su bardağı su
15 gram tuz
1 paket kuru ya da yaş maya
1 çay kaşığı şeker

Üzeri için;

Susam ve çörekotu

YAPILIŞI

Hamur malzemelerini bir araya getirerek karıştırın.

45 dakika mayalanmaya bırakın.

4 eşit parçaya böldükten sonra 1 saat kadar yine mayalandırın.

Hamur sönmeden un ve mısır unu karışımı üzerine serpin.

Ardından üstünü yumurtalayın ve tırnaklayın.

Unlanmış tepsiye koyun ve 220 derece sıcaklıkta 15 dakika pişirin.

PİDE YAPMADA ÖENMLİ NOKTALAR

Pide yapında en son tuzu ilave edin.
Mayalandırma sürecinde streç kullanın.
Mayalanan hamurda önce mısır unu serpin daha sonra tırnaklama işlemi yapın.
Tırnak attıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin. Bu süre pidenin daha lezzetlenmesini sağlayacak.
Tepsinin dış kısmını kullanmanız pidenin her yerinin eşit pişmesine neden olacaktır.

Afiyet olsun...