PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
MasterChef yarışmasıyla geniş kitlelere hitap etmeyi başaran Somer Şef, kendi özel lahmacun tarifini açıkladı. Herkesin bayılarak tükettiği lahmacun tarifinin püf noktaları ve nasıl yapılması gerektiğini anlatan Somer Şef, lezzetli ve çıtır çıtır bir lahmacun tarifi paylaştı. İşte Somer Sivrioğlu’nun özel lahmacun tarifi…
Türk mutfağının olmazsa olmaz lezzetlerinden biri olan lahmacun, lokantaların gözdesi. Bu özel lezzeti evde yapmak isteyenler ise lahmacunun nasıl yapıldığını arama motorunda arıyor. Lokanta usulü lahmacun lezzeti arayanların yardımına ise MasterChef’in gözde şeflerinden biri olan Somer Sivrioğlu yetişiyor. Özel ve püf noktalarının olduğu lahmacun tarifini paylaşan Somer Sivrioğlu, lokantaları aratmayacak bir lahmacun tarifine imza atıyor. Herkesin gözdesi lahmacun tarifini Somer Sivrioğlu’nun tarifi ile denemek isteyenler için detaylar aşağıda…
SOMER ŞEF’TEN LAHMACUNUN PÜF NOKTALARI
SOMER SİVRİOĞLU LAHMACUN TARİFİ:
MALZEMELER
3 su bardağı un
15 su bardağı su
Yarım tatlı kaşığı tuz
Bir çay kaşığı toz şeker
İç malzemesi;
250 gram yağlı kıyma
1 adet kırmızı biber
Bir adet yeşil biber
Bir adet orta boy soğan
Bir adet orta boy domates
Yarım demet maydanoz
Bir tatlı kaşığı domates salçası
Bir tatlı kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı sıvı yağ
Bir çay kaşığı tuz
Bir çay bardağı su
YAPILIŞI
İç malzemelerinin hepsini bir araya getirin ve yoğurun.
Hamuru için; un, tuz ve şekeri bir araya getirin. Yoğurmak için yavaş yavaş su ekleyin yumuşak bir kıvam elde edene kadar hamuru yoğurmaya devam edin.
Ardından hamuru bezeler halinde ayırın.
10-15 dakika dinlendikten sonra merdane yardımıyla orta büyüklükte hamuru açın.
Fırını önceden ısıtmak için 250 dereceye alın.
Karışımdan az az alın ve açtığınız hamura ilave edin.
Ortalama 10 dakika kadar fırında pişirin.
Servis için salata ya da soğanı sumakla harmanlayarak servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.