DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Salçalı yemeklere sakın tuz eklemeyin! Bakın neye sebep oluyor
15 okunma

Salçalı yemeklere sakın tuz eklemeyin! Bakın neye sebep oluyor

ABONE OL
23 Ekim 2024 13:08
Salçalı yemeklere sakın tuz eklemeyin! Bakın neye sebep oluyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Uzmanlar yemeklerin vazgeçilmezi salçayla ilgili mutlaka dikkat edilmesi gereken önemli bilgiyi ilk kez paylaştı. Çorbalarda, sebze yemeklerinde, et yemeklerinde, böreklerde veya pidelere eklenebilen salçayı, kullanırken sakın bu hayatı yapmayın.

Türk mutfağının temel taşlarından biri olarak yemeklere hem renk hem de tat katan salça, özellikle domates veya biberin püre haline getirilmesiyle yapılan bir besindir.  Yüzyıllar öncesinde yaz aylarında yetişen sebzeleri, kış aylarında da sağlıklı bir biçimde tüketmek amacıyla ortaya çıkan salça, birçok yemeğin lezzetini artırıyor. Geçmiş yıllarda büyüklerimizin yaz ayları sonlarında kışa yaptıkları hazırlıkların en önemlisi olan salça, günümüzde gıda markaları tarafından üretilerek satışa sunuluyor. Uzmanlardan salça ve salçalı yapacağınız yemekler konusunda önemli bir açıklama geldi. 

SALÇAYI YEMEKLERE SAKIN TUZ EKLEMEYİN!

SALÇAYI YEMEKLERE SAKIN TUZ EKLEMEYİN!

Salça, yemeklere lezzet katmanın yanı sıra birçok farklı biçimde tüketilebilir. Örneğin, kahvaltılarda ekmek üstüne sürülerek veya peynirle birlikte yenilebilir. 

Ancak uzmanlar, fazla tuz alımının hipertansiyon ve kalp hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkat çekiyor. 

Bu nedenle, salça kullanırken tat dengesinin sağlanması için tuz miktarını dikkatli ayarlamak gerekiyor. 

Yemeklerinizi daha sağlıklı hale getirmek için salça ile birlikte tuz kullanımını azaltmanız öneriliyor.

ÖNEMLİ NOT: Dünya Sağlık Örgütü (WHO) günlük tuz tüketimini yetişkinler için 5 gramın altında tutmayı önermektedir.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE