Ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler nelerdir?


Ramazan ayında gün içerisinde susuz kalmamak için iftar ve sahurda mutlaka tüketilmemesi gereken besinler vardır. Aksi halde uzun süreli susuzluk vücutta ciddi komplikasyonlara davetiye çıkartabilir. Bunlardan en önemlisi gün içinde sürekli yorgunluk ve baş ağrısı rahatsızlıklarıdır. Peki Ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler nelerdir?

Sağlıklı bir vücut için en temel ihtiyaç sudur. Su özellikle organların işlevselliğini sağlar. Bunun yanı sıra kan basıncını dengeler. Vücut içindeki oksijeni eşit bir şekilde dağıtarak ciddi hastalıkların yaşanmasını önler. Bu yüzden uzmanlar bir insanın gün içinde 2.5 litre su tüketilmesini tavsiye eder. Ancak Ramazan ayında su tüketimi azalır. Bunun önüne geçmenin en önemli yolu iftar ve sahurda sıvı oranı yüksek besinler tüketmektir. Aynı zamanda bu besinler vitamin ve mineral deposu olmalıdır. Vücut açlık ve susuz kalacağı sürede sıvı aynı zamanda vitaminleri kullanarak daha dinç kalır. Özellikle çalışanlar için uzmanlar bu besinlerin iftar ve sahurda ara öğün olarak da tüketilmesi gerektiğinin altını çizer. Gün içinde herhangi bir besin ya da su tüketmeyen vücut organlarının işlevselliğine devam etmek için gerekli olan su aynı zamanda kilo alma ya da verme gibi sağlık sorunlarını da engeller. Metabolizmanın daha sağlıklı işlemesi için gerekli olan su ve sıvı miktarı yüksek olan besinler iftar sonrası hantallaşan vücutta yağ birikimin önüne geçer.

ramazanda susuzluğa iyi gelen besinler

RAMAZANDA SUSUZLUĞA İYİ GELEN BESİNLER NELERDİR?

kiraz ve çilek vücudun sıvı oranını artıran besinlerdir

süt ve süt ürünleri probiyotik bakımından zengindir hem vücudun sıvı oranını artırır hem de kalsiyum desteği sağlar

sıvı oranından en zengin besinler karpuz ve kavundur

salatalık

kefirin faydaları nelerdir?

SAHURDA İKİ BARDAK KEFİR İÇERSENİZ...

Süt ve yoğurda oranla daha az bakteri üreten kefir Ramazan ayında özellikle sahurda tüketilmesi tavsiye edilir. Amerika da yapılan araştırmalarda kefirin insan sağlığına inanılmaz faydaları olduğunu vurguluyor. Fermantasyona uğrayan süt ve yoğurttan meydana gelen kefir, susuzluğa da fayda sağlar. Bağışıklığı güçlendiren kefir, virüslere karşı direnci artırır. Bağırsak florasını dengeler. Hazımsızlık ve şişliğin yaşanmasını engeller. Kan basıncını düşürerek kalp ve damar hastalıklarını önler. Cildin deforme olmasının önüne geçer. Aynı zamanda kefir, böbrek üstü bezleri çalıştırdığında etkili olduğu gözlemlenmiştir. Bu sayede vücudun sıvı oranı sürekli yenilenmektedir.