PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan mantı, hem tadı hem de sunumu ile aile sofralarının baş tacıdır. Oldukça zahmetli olan mantı yapımı günümüzün hız temposunda birçok kişinin bu lezzeti evde hazırlamasını zorlaştırıyor. İşte bu noktada pratik mantı tarifi arayanlar için mükemmel bir çözümü sizler için sunuyoruz.
Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan mantı, hem tadı hem de sunumu ile sofraların baş tacıdır. Yapılışı bir hayli zahmetli olan mantı, günümüzün hız temposunda birçok kişinin bu lezzeti evde hazırlanmasını zorlaştırıyor. İşte bu noktada pratik mantı tarifi arayanlar için mükemmel bir çözümü sizler için sunuyoruz.
MALZEMELER
1 paket hazır mantı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Sıcak su
Üzeri için:
1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 diş dövülmüş sarımsak
Nane
Pul biber
Sumak
YAPILIŞ
Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın.
Ardından salça, nane, pul biber ekleyin ve birkaç dakika kavurun.
Kaynayan suya mantıları ekleyin ve ara ara karıştırın.
Yumuşayan mantıları ocaktan alın.
Mantıları tabağa alın üzerine yoğurt ve hazırladığını salçalı sosu ilave edin.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.