Pratik hazır mantı tarifi: Lezzet sırrı soslarla yükseliyor!


Geleneksel Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan mantı, hem tadı hem de sunumu ile aile sofralarının baş tacıdır. Oldukça zahmetli olan mantı yapımı günümüzün hız temposunda birçok kişinin bu lezzeti evde hazırlamasını zorlaştırıyor. İşte bu noktada pratik mantı tarifi arayanlar için mükemmel bir çözümü sizler için sunuyoruz.

Hazır mantı, yoğun iş temposu ve zaman kısıtlaması olan bireyler için ideal bir yemek oluyor. Alışverişte harcanan zamandan pişirme sürecine kadar her aşamada kolaylık sağlayan hazır mantıları daha lezzetli hale getirmenin yolları ise oldukça basit. Hazır mantının en önemli noktalarından biri lezzetini artırmak için özel soslar hazırlanmasıdır. Sarımsak, nane sosu ya da salça gibi ürünler mantının tadını mükemmel bir şekilde tamamlamaktadır. Ayrıca tereyağı ile hazırlanan sos da mantıya farklı bir aroma katmaktadır. 

Soslu mantı tarifi

MALZEMELER

1 paket hazır mantı
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kuru nane
Sıcak su

Üzeri için:

1 kase yoğurt
1 çay kaşığı tuz
2 diş dövülmüş sarımsak
Nane 
Pul biber
Sumak

Hazır mantı nasıl lezzetlendirilir

YAPILIŞ

Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alın.

Ardından salça, nane, pul biber ekleyin ve birkaç dakika kavurun.

Kaynayan suya mantıları ekleyin ve ara ara karıştırın.

Yumuşayan mantıları ocaktan alın.

Mantıları tabağa alın üzerine yoğurt ilave edin.

Afiyet olsun...