Pırasalı Pilav
Pırasalı Pilav Tarifi İçin Malzemeler
- 2 orta boy havuç
- 1/2 (yarım) kg pırasa
- 1 su bardağı pirinç
- Tuz
- Yarımşar yemek kaşığı domates ve biber salçası
- Ilıktan 3 su bardağı su
Pırasalı Pilav Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Pırasayı sapı ile birlikte doğrayalım.
- Havucu küp küp doğrayıp pirinci yıkayalım.
- Yağda havucu pirinci kavurup salçasını ekleyelim.
- Salçayı da kavurup pırasayı ve suyunu koyup karıştıralım.
- Tuzunu atalım suyunu çekince tüketebiliriz. Pilav gibi demlene demlene pişecek ama direkt kaynar su olursa pırasalar pişmez diye suyunu biraz daha ılık koyalım.
Pırasalı Pilav Tarifi Fotoğraflı Yapılışı