Pırasalı Börek
Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler
İç harç için;
- Aşağı yukarı 10 adet sadece kök kısımlarını kullanacağımız pırasa
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı karışık salça
- Tuz
Hamur için;
- Göz kararı un
- Su
- Maya
- Tuz
Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. O arada pırasalarI ayıklayıp yıkayıp gayet ince ince doğruyoruz.
- Ardından tencereye sıvı yağı alıp pırasaları iyice pişene kadar pişiriyoruz azalınca tuzunu atıyoruz damak zevkine göre. Sonra salçayı da ilave edip yumuşayınca soğumaya bırakıyoruz.
- Ardından mayalanan hamurdan bezeler alıp oklava ile açıp soğuyan iç harçtan yerleştiriyoruz yarım ay veya başka istenen şekillerden yapıp kızgın tavada pişiriyoruz.
- İsteğe göre pişerken üzeri az yağ ile yağlanabilir daha lezzetli olacaktır hepsi bu kadar. Afiyet olsun 😊
Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı