Pırasalı Börek


Pırasalı Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç harç için;

Hamur için;

Pırasalı Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
  1. Öncelikle hamurumuzu güzelce yoğurup mayalanmaya bırakıyoruz. O arada pırasalarI ayıklayıp yıkayıp gayet ince ince doğruyoruz.
  2. Ardından tencereye sıvı yağı alıp pırasaları iyice pişene kadar pişiriyoruz azalınca tuzunu atıyoruz damak zevkine göre. Sonra salçayı da ilave edip yumuşayınca soğumaya bırakıyoruz.
  3. Ardından mayalanan hamurdan bezeler alıp oklava ile açıp soğuyan iç harçtan yerleştiriyoruz yarım ay veya başka istenen şekillerden yapıp kızgın tavada pişiriyoruz.
  4. İsteğe göre pişerken üzeri az yağ ile yağlanabilir daha lezzetli olacaktır hepsi bu kadar. Afiyet olsun 😊

Pırasalı Börek Tarifi Fotoğraflı Yapılışı