Pastane usulü pizza poğaça nasıl olur? Pizza poğaçaya hangi malzemeler koyulur?


Sabah kahvaltılarında veya çayın yanında atıştırmalık olarak tüketebileceğiniz harika bir tarif: Pizza poğaça. Pastaneden almak yerine evde pastane lezzetini aratmayan mini pizza poğaçalar yapabilirsiniz. Pastane usulü pizza poğaça nasıl olur? Pizza poğaçaya hangi malzemeler koyulur? İşte evde kolaylıkla yapabileceğiniz Pastane usulü pizza poğaça tarifi...

Kahvaltı masalarınızda, gün içerisinde çayın yanında veya gelen misafirlerinize ikram etmek için tercih edebileceğiniz muhteşem bir pizza poğaça tarifi veriyoruz. Pastaneden alınan poğaça ve böreklerin lezzetini aratmayan Pastane tarifiyle pizza poğaça nasıl olur? Pizza poğaça hangi malzemelerle yapılır? Hadi gelin tarifin detaylarını birlikte inceleyelim...

Pastane usulü pizza poğaça

PASTANE USULÜ PİZZA POĞAÇA TARİFİ:

MALZEMELER

1 su bardağı ılık süt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 adet yumurta
1 paket kuru maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Aldığı kadar un

Üzeri için;
Çeri domates
Biber
Kaşar peyniri
(İsteğinize bağlı olarak malzemeleri değiştirebilirsiniz.)

Pastane usulü pizza poğaça

YAPILIŞI

Süt, maya, tuz ve şekeri derin bir kapta karıştırın.

Ardından sıvı yağ, yumurta beyazı ve unu (yavaş ve kontrollü bir şekilde) ekleyelim. Yumuşak hamur elde etmeniz gerekiyor.

Elde edilen hamuru 25 30 dakika dinlendirip mayalanmasını sağlayın.

Mayalanan hamurdan büyüklüğü isteğinize bağlı olacak şekilde bezeler yapın.

Bezeleri tepsiye dizin ve 20 dakika daha dinlendirin 

Daha sonra bezelerin üzerine tek tek elinizle bastırarak açın.

Açılan hamurların üzerine; yarım çeri domates, bir dilim biber ve bir dilim kaşar peynir yerleştirin.

Pastane usulü pizza poğaça

Hamurun kenar boşluklarına beyazından ayırdığınız yumurta sarısını sürün.

Önceden ısıtılmış 200° derece fırında üzeri ve kenarları kızarana kadar pişirin.

Fırından çıkan pizza poğaçaları kahvaltıda ya da çayın yanında sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun...