PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Pasta keki yapmak için kolları sıvarken en çok istediğimiz şeylerden biri de kekin sünger gibi yumuşak olmasıdır. Sizler için bu aşamada dikkat etmeniz gereken püf noktaları derledik. Hadi gelin pasta kekine bir kaşık ekleyince keki sünger gibi yapacak önemli noktalara bakalım.
Her seferinde gösterişli ve lezzetli pasta keki yapmak herkesin hedefidir. Hafif, yumuşak, nemli bir kek, her türlü özel günün temel süsüdür. Tereyağını çırpmak ve şeker kabarıncaya kadar çırpmak kekin en önemli püf noktalarından biridir. Bütün malzemeleri sırası ile eklemek bazen istenilen sonucu vermeyebilir. Peki sünger kadar yumuşak ve lezzetli bir kek nasıl yapabiliriz? İşte pasta yapmak isteyenler için şahane bir yol gösterici adımları sizler için derledik. Hadi gelin yumuşak kek nasıl yapılır bakalım.
YUMUŞAK PASTA KEKİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN PÜF NOKTA
Pişirme Tavalarını Hazırlayın
Kek için en önemli adımlardan biri kekin tavaya yapışmaması. Bunun için hamuru dökmeden önce pişirme kağıdı kullanın.
Malzemelerin Oda Sıcaklığına Ulaşmasına İzin Verin
Kekin istenilen kıvama ulaşması için; yumurta, tereyağı gibi kek malzemelerinin oda sıcaklığına ulaşması önemlidir. Oda sıcaklığının önemi, tereyağının diğer malzemelerle kolayca karışmasını ve yumurtaların daha yüksek kek hacme ulaşmasını sağlar.
Mutfak İçin İpucu: Yumuşatılmış tereyağı istendiğinde asla eritilmiş tereyağı kullanmayın. Pastanın dokusunu bozar.
Fırını önceden ısıtın
Kekin daha sağlıklı pişmesini sağlamak için fırınınızı en az 10 dakika önce ısıtın.
Kuru Malzemeleri Birlikte Karıştırın
Herkesin pek bilmediği önemli bir püf noktalardan biride kek için ayrılan kuru malzemeleri ayrı ayrı eklemek yerine başka bir kabın içerisinde birlikte karıştırmak. Bu aşama kek için bütün malzemelerin eşit bir şekilde dağılmasını sağlamak için.
Tereyağı ve Şekeri Birleştirin
Sağlıkla ve lezzetli bir kek için en önemli adım tereyağı ve şekeri krema haline getirmektir. Bu aşama pastanıza hafif, yumuşak bir doku kazandıracaktır.
Hamuru Tavalara Eşit Dökün ve Pişirin
Hamuru fırın tepsileri arasında eşit olarak paylaştırın. Kabı yere vurarak kekin üstünün balonlaşmasını sağlayın ve fırına verin.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.