DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Pasta keki yapanlar dikkat! Bu yöntemler keki sünger gibi yapıyor
43 okunma

Pasta keki yapanlar dikkat! Bu yöntemler keki sünger gibi yapıyor

ABONE OL
15 Nisan 2024 13:54
Pasta keki yapanlar dikkat! Bu yöntemler keki sünger gibi yapıyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Pasta keki yapmak için kolları sıvarken en çok istediğimiz şeylerden biri de kekin sünger gibi yumuşak olmasıdır. Sizler için bu aşamada dikkat etmeniz gereken püf noktaları derledik. Hadi gelin pasta kekine bir kaşık ekleyince keki sünger gibi yapacak önemli noktalara bakalım.

Her seferinde gösterişli ve lezzetli pasta keki yapmak herkesin hedefidir. Hafif, yumuşak, nemli bir kek, her türlü özel günün temel süsüdür. Tereyağını çırpmak ve şeker kabarıncaya kadar çırpmak kekin en önemli püf noktalarından biridir. Bütün malzemeleri sırası ile eklemek bazen istenilen sonucu vermeyebilir. Peki sünger kadar yumuşak ve lezzetli bir kek nasıl yapabiliriz? İşte pasta yapmak isteyenler için şahane bir yol gösterici adımları sizler için derledik. Hadi gelin yumuşak kek nasıl yapılır bakalım.

Kek hamuru nasıl yapılır

YUMUŞAK PASTA KEKİ YAPMAK İSTEYENLER İÇİN PÜF NOKTA

Pişirme Tavalarını Hazırlayın

Kek için en önemli adımlardan biri kekin tavaya yapışmaması. Bunun için hamuru dökmeden önce pişirme kağıdı kullanın.

Malzemelerin Oda Sıcaklığına Ulaşmasına İzin Verin

Kekin istenilen kıvama ulaşması için; yumurta, tereyağı gibi kek malzemelerinin oda sıcaklığına ulaşması önemlidir. Oda sıcaklığının önemi, tereyağının diğer malzemelerle kolayca karışmasını ve yumurtaların daha yüksek kek hacme ulaşmasını sağlar.

Mutfak İçin İpucu: Yumuşatılmış tereyağı istendiğinde asla eritilmiş tereyağı kullanmayın. Pastanın dokusunu bozar.

Fırını önceden ısıtın

Kekin daha sağlıklı pişmesini sağlamak için fırınınızı en az 10 dakika önce ısıtın. 

Kuru Malzemeleri Birlikte Karıştırın

Herkesin pek bilmediği önemli bir püf noktalardan biride kek için ayrılan kuru malzemeleri ayrı ayrı eklemek yerine başka bir kabın içerisinde birlikte karıştırmak. Bu aşama kek için bütün malzemelerin eşit bir şekilde dağılmasını sağlamak için.

Tereyağı ve Şekeri Birleştirin

Sağlıkla ve lezzetli bir kek için en önemli adım tereyağı ve şekeri krema haline getirmektir. Bu aşama pastanıza hafif, yumuşak bir doku kazandıracaktır.

Hamuru Tavalara Eşit Dökün ve Pişirin

Hamuru fırın tepsileri arasında eşit olarak paylaştırın. Kabı yere vurarak kekin üstünün balonlaşmasını sağlayın ve fırına verin.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE