Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan


Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

Kıymalı harç için;

Pişirmek için;

Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
  1. Önce oruğumuzun içini yapıyoruz. Uygun bir tencerede kıyma, soğan(ince doğranmış), ceviz içi (kıyılmış) maydanoz sırasıyla yağda kavrulur. Tuzu ve karabiberi de eklenerek soğumaya alınır.
  2. Dışı için tavuk, kıyma makinesinde çekilir. Bulgur ıslatılarak biber salçası ve baharatları konur. Tavukla karıştırılır. Sonra bu karışım kıyma makinesiyle iki sefer çekilir.
  3. Harcın son haline un ve yumurta konularak yoğrulur. Kıyma makinesine sucuk aparatı takılır. Dış harç makineden geçirilerek içi boş şeklinde parmak boyunda koparılarak şekil verilir.
  4. İçi kıymalı harçla doldurulur ve ağzı kapatılır. Bu aşamada ellerinizi ıslatarak daha kolay şekillendirebilirsiniz. Oruklar fırın tepsisine dizilir. Üstleri iyice zeytinyağıyla yağlanır.
  5. 200 derece fırında altları kızarana kadar pişirilir. Altı kızarınca oruklar çevrilir. Tekrar üstlerine zeytinyağı sürülür. Bir turda böyle pişirilir. Altları kızarınca fırından çıkarılır.

Not:Bu ölçüyle yaklaşık 60 adet oruk çıkıyor. Afiyet olsun.

Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı