PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
MasterChef Türkiye’nin son bölümünde yarışmacılar, lezzetli süt böreği yapmak için kıyasıya yarıştı. Su böreği olur da süt böreği neden olmasın diyenlerdenseniz mutlaka bu tarifi denemelisiniz. Peki, süt böreği nedir ve nasıl yapılır? İşte en lezzetli süt böreği tarifi ve yapım aşamaları…
Süt böreği, Türk mutfağının sevilen tatlılarından biridir. Yufka, süt, şeker ve yumurta gibi malzemelerle hazırlanan bu lezzetli börek, genellikle fırında pişirilerek servis edilir. İçerisine genellikle ceviz veya fındık eklenir, bu da ona ekstra bir lezzet katar. Üzerine genellikle şerbet dökülerek tatlandırılır. Hafif ve tatlı bir lezzet arayanlar için harika bir tercihtir. MasterChef Türkiye’nin yeni bölümünde yarışmacılar süt böreği yapmak için kıyasıya yarıştı. Peki, evde bu lezzeti nasıl yapabilirsiniz? Süt böreği, yumuşacık dokusuyla Türk mutfağının vazgeçilmez tatlarından biri. İşte, MasterChef Türkiye’den ilham alan mükemmel süt böreği tarifi!
SÜT BÖREĞİ TARİFİ:
MALZEMELER
Hamuru için;
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı yoğurt
1/2 çay bardağı tereyağı (Eritilmiş)
1/2 çay bardağı sıvı yağ
1 çay bardağı su
1 paket kabartma tozu
Bir çimdik tuz
Un (Aldığı kadar)
Süt şerbeti için;
4 su bardağı süt
1-5, 2 su bardağı şeker
Arasına ve üzerine;
250 gram fındık (İri kıyılmış)
5-6 yemek kaşığı tereyağı
Açmak için;
1 su bardağı un
1 su bardağı nişasta
YAPILIŞI
Hamur için gerekli olan tüm malzemeyi bir yoğurma kabına alarak kulak memesi yumuşaklığında bir kıvam elde edinceye kadar yoğurun.
Ceviz büyüklüğünde bezelere ayırın ve üzerini temiz bir bez ile örterek 15-20 dakika dinlendirin.
Bezeleri tek tek un ve nişasta karışımı ile açın. Açılan bezelerin üzerlerine eritilmiş tereyağı ve sıvı yağ karışımı sürüp 3 tanesini üst üste koyun.
Üçlü halde açarak yağlanmış fırın tepsisine yayın. Üzerine fındık serpin ve hafif tereyağı gezdirin. Aynı şekilde diğer hamur katlarını da hazırlayın.
İster bıçak yardımıyla eşit büyüklükte karelere, isterseniz de çember kurabiye kalıbıyla veya bardak yardımı ile daireler kesin.
Üzerine bol tereyağı döküp önceden ısıtılmış 180 derecedeki fırında üzeri kızarana kadar pişirip fırından alın.
Bir tencerede süt ve şekeri kaynatın. Börek fırından çıktıktan sonra böreğin üzerine dökün. Ilındıktan sonra servis edin.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.