DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Orijinal Ayak Paça çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu Ayak Paça çorbası tarifi
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • Orijinal Ayak Paça çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu Ayak Paça çorbası tarifi
4 okunma

Orijinal Ayak Paça çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu Ayak Paça çorbası tarifi

ABONE OL
30 Ekim 2024 13:07
Orijinal Ayak Paça çorbası nasıl yapılır? Şifa deposu Ayak Paça çorbası tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Geleneksel Türk mutfağının şifalı ve lezzetli mirası ayak paça çorbası, güçlü bir antibiyotik etkisi sayesinde hastalıklardan koruyor. Evinizde misler gibi Ayak Paça çorbası yapmak isterseniz orijinal tarifini sizlerle paylaşıyoruz.

Halk arasında sevilen ve sık tüketilen çorbalardan biri olan ayak paça çorbası, yapımı zahmetli olsa da içerdiği besin kaynakları bakımından oldukça faydalıdır. Antibiyotik özelliği taşıdığından hastalıklara karşı koruyucu kalkan görevi görür. Yapısındaki kolajen, vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sisteminizi güçlendiren ayak paça çorbası,  Omega-3 bakımından da zengindir. Özellikle soğuk kış günlerinde hem iç ısıtan hem de besleyici bir öğün olarak tüketebileceğiniz ayak paça çorbasını evde kolay bir şekilde yapmaya ne dersiniz? Püf noktalarıyla beraber orijinal Ayak Paça çorbasının tarifi yazımızda. 

AYAK PAÇA ÇORBASI TARİFİ

AYAK PAÇA ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

2 adet dana ayak (parçalara ayrılmış)
4 çorba kaşığı un
3 yemek kaşığı sıvı yağ
3-4 diş sarımsak
Yarım limonun suyu
Yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
2 tatlı kaşığı tuz (1’i haşlama suyuna 1’i terbiyesine)

AYAK PAÇA ÇORBASI

YAPILIŞI

İlk adım bacakları temizleyip, tüylerini ütülemek ardından da güzelce yıkamak gerekiyor!

Temizlik aşamasının ardından bacakları düdüklü tencereye yerleştirip, üzerini biraz geçecek kadar su koyarak tuzunu da ilave edin. Ocağın altını yakın.

Yaklaşık 2, 5-3 saat kadar ocakta kalması gerekiyor. Böylelikle etler kemiklerden kolaylıkla ayrılıp, lokum gibi pişmiş olacaklar. Ayrıca ilikler de kolayca kemiklerden ayrılacaklardır.

AYAK PAÇA ÇORBASI TARİFİ

En az 2, 5 saat sonra tencereyi ocaktan alın.

Ayrı bir tencerenin içerisinde un ve yağı güzelce kavurun.

Unun kokusunun iyice çıktığından emin olup pembe rengi aldığını görünce düdüklü tencereden bacakların suyundan azar azar kavrulan una ilave edin.

Çorba kıvam aldığında içine küçük küçük doğradığımız sarımsakları, limon suyunu, baharatları ve tuzunu ilave edip karıştırmaya devam edin.

AYAK PAÇA ÇORBASI TARİFİ

Çorba kaynamaya başladığında altını kısıp, bekleyen bacakları etlerinden ayırın.

Bacakları ters çevirip iliklerin çıkmasını sağlayın.

Bu etlerimizi soğutup, söğüş olarak tüketebileceğiniz gibi çorbanıza da ekleyebilirsiniz.

Bi 10 dakika da etlerle birlikte çorbayı ocakta tutuyoruz, daha sonrasında servise hazır hale gelecektir.

Afiyet olsun…

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE