NASA’dan insanlık tarihini değiştirecek görev: Jüpiter’de hayat belirtisi mi var?


NASA Jüpiter'in uydusu Europa'da okyanus araştırmaları için Falcon Heavy roketini fırlattı. 2030 yılında Jüpiter'in yörüngesine girecek olan roket, olası yaşam formları ve kimyasal bileşenleri araştıracak.

ABD Havacılık ve Uzay Ajansı (NASA) Jüpiter'in uydusu Europa'yı keşfetmek için uzaya yeni bir araç fırlattı. Space X'e ait olan Falcon Heavy roketi Florida'nın Kennedy Uzay Merkezi'nden fırlatıldığı ve uzay aracının Europa'nın yer kabuğunun altında bulunan donmuş bir okyanusun izlerini araştıracak.

NASA YERALTI OKYANUS ARAŞTIRMALARI İÇİN JÜPİTER'DE 

Araştırmacılar Jüpiter'in uydusu Europa'ya yapılacak olan keşfin 5.2 milyar dolara mal olacak bir proje olduğu belirtilirken yaşamı destekleyecek olan temel bileşenler, yaşam için gerekli enerji kaynakları ve kimyasal elementlerin olup olmadığı araştırılacak. Jüpiter'in buzla kaplı olan uydusu Europa'nın Dünya'nın uydusu Ay ile aynı büyüklükte olduğu, ayrıca dünyadaki okyanusların toplamının iki katı su içeren yeraltı okyanuslarını da barındırdığı inanılıyor.

2030 YILINDA YÖRÜNGEDE OLACAK

NASA geçtiğimiz hafta Europa Clipper'in fırlatılması gerektiği ancak Milton Kasırgası nedeniyle ertelendiği belirtildi. Ayrıca Jüpiter'e gönderilen uzay aracının ise en az üç yıl süreceği ve 2030 yılında yörüngeye gireceği öğrenildi.