Muhteşem bir lezzet patlaması: Dubai bombası! Dubai bombası nasıl yapılır?


Dubai çikolatası ile başlayan sosyal medya akımı giderek büyümeye ve birçok kişiyi içine çekmeye devam ediyor. Dubai baklavası, Dubai kurabiyesi ve son olarak da Dubai bombası gündemde. Bir çok yiyeceğe özellikle de tatlılara uyarlanan versiyonlarıyla "Dubai" akımı şimdi de İzmir bombasına uyarlandı. Peki Dubai bombası nasıl yapılır? Dubai bombası tarifinin detayları haberimizde.

Dubai bombası; Dubai çikolatası ile başlayan çılgınlık İzmir bombası ile buluştu. Sosyal medyada paylaşılan çok çeşitli tariflere bir yenisi daha eklendi. Tatlı veya tuzlu bir çok malzeme ile harmanlanan "Dubai" akımı şimdi de bomba tarifi ile karşınızda. Efsane lezzetiyle gündem olan Dubai bombası nasıl yapılır? Hadi Dubai bombası tarifinin malzemelerini ve detaylarını beraber inceleyelim.

DUBAİ BOMBASI TARİFİ:

MALZEMELER

Hamuru için;
1 çay bardağı ılık su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 yemek kaşığı şeker
1 paket vanilya
3 çay bardağı un

İç dolgusu için;
1 yemek kaşığı tereyağ
2 çay bardağı kadayıf
1 çay bardağı kadar fıstık ezmesi
Yarım çay bardağı tahin
1 yemek kaşığı fıstık tozu

YAPILIŞI

Hamuru hazırlamak içi un hariç diğer malzemeleri bir kaba alın ve karıştırın. 

Malzemeler iyice karıştıktan sonra unu kontrollü ve yavaş şekilde ekleyin.

Toparlanana kadar yoğurduğunuz hamurun üzerini kapatarak 20 25 dakika dinlendirin. 

O sırada iç dolgusu için kadayıfları ince şekilde doğrayın ve tereyağ ile kavurun.

Kavrulan kadayıfları bir kaba alın ve üzerine fıstık ezmesi, tahin ve fıstık tozunu ekleyin ve karıştırın.

Dolapta dinlendirdiğiniz hamuru 8-10 eşit parçaya bölün ve bezeler haline getirin.

Bezeleri açın ve  üzerine 1-2 tatlı kaşığı harç doldurup top haline getirin.

Ardından yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.

Pişmesi için 220 derece fırında 5-6 dakika kalması yeterli.

Fırından çıkardığınız Dubai bombalarınızı servis etmeden önce üzerini fıstık ezmesi veya istediğiniz başka bir malzeme ile süsleyebilirsiniz. 

Afiyet olsun...