DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
MasterChef kadayıf dolması nasıl yapılır? Erzurum’un kadayıf dolması yiyenleri mest ediyor
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • MasterChef kadayıf dolması nasıl yapılır? Erzurum’un kadayıf dolması yiyenleri mest ediyor
3 okunma

MasterChef kadayıf dolması nasıl yapılır? Erzurum’un kadayıf dolması yiyenleri mest ediyor

ABONE OL
5 Kasım 2024 18:01
MasterChef kadayıf dolması nasıl yapılır? Erzurum’un kadayıf dolması yiyenleri mest ediyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Yerli ve yabancı turistlerin kış mevsimi için sıkça tercih ettiği şehirlerden olan Erzurum, ziyaretçilerine lezzet şöleni yaşatıyor. MasterChef programı ile ekranlara gelen, tescilli lezzetler diyarı Erzurum’un harika tariflerinden biri: Kadayıf dolmasını hadi gelin birlikte hazırlayalım.

Türk mutfağının birçok tarifine ev sahipliği yapan Erzurum, kadayıf dolması ile dikkat çekiyor. Şerbetli tatlılar arasında hafif bir tadı bulunan kadayıf dolması, kızartılarak yapılması ile diğer tatlılardan kendini ayırıyor. İç dolgusunda bulunan bol cevizin kadayıfa sarılarak yapılması ise görünüş açısından iştah kabartıyor. Peki Erzurum yöresinin meşhur kadayıf dolması nasıl yapılır hadi gelin birlikte bakalım.

MasterChef kadayıf dolması nasıl yapılır

MASTERCHEF KADAYIF DOLMASI TARİFİ

MALZEMELER

300 gram kadayıf
1 buçuk su bardağı iri kıyım ceviz içi
Sıvı yağ (kızartmak için)

Dışını kaplamak için:
3 yumurta

Kızartmak için:
Sıvı yağ

Şerbeti için:
2 buçuk su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
2-3 damla limon suyu

YAPILIŞI

Öncelikle tatlının şerbetini hazırlamak için, şeker ve suyu iyice karıştırın ve kaynatın.

Kaynamaya başlayan şerbete 2-3 damla limon ekleyin ve 15 dakika kısık ateşte kaynamaya bırakın. (Soğuk kullanılması gerektiği için soğumaya bırakın.)

Bir parça kadayıfı tezgah üzerine yayın ve uç kısmına ceviz içi koyup kenarlarından içeri katlayarak sarın. 

Derin bir kapta yumurtaları çırpın ve sardığınız kadayıfları yumurtaya bulayın ve tepsiye dizin. 

Tüm kadayıfları sardıktan sonra orta ateşte kızgın bol yağda çevirerek kızartalım.

Yağdan aldığınız kızarmış kadayıf dolmalarını soğuk şerbete atın. Kadayıf dolmalarının şerbeti iyice çektiğinden emin olmak için belirli aralıklarla çevirebilirsiniz.

Şerbetin içerisinde 5 dakika kalması yeterli olacaktır. 

Dilerseniz kadayıf dolmalarınızı, üzerinde ceviz veya dondurma ile servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE