Maklube


Maklube Tarifi İçin Malzemeler

Maklube için;

Maklube Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
  1. Minik minik doğranmış etlerimizi tavaya alalım. Yaklaşık yarım saat suyunu salıp çekene kadar pişirelim daha sonra üzerine sıvı yağ ve jülyen doğradığımız soğanları ilave edip bir iki dakika kavuralım.
  2. Salça ve toz biberi de ilave edelim yıkadığımız pirinçleri üzerine ekleyip kaşık yardımıyla düzeltelim ve kaşığı üzerine tutarak suyu ilave edelim ki pirinçlerimiz dağılmasın.
  3. Son olarak karabiber de ilave edip, kapağını kapatıp kısık ateşte yaklaşık 15 ila 20 dakika pişmeye bırakalım.
  4. Pişen pilavımızın üzerine düz bir tabak yerleştirip ters çevirelim ve maklubemiz hazır deneyecek olan herkese şimdiden afiyet olsun🌺.

Not:dilerseniz etlerin üzerine kızartılmış patates ve patlıcan da yerleştirebilirsiniz isteğe bağlı.

Maklube Tarifi Fotoğraflı Yapılışı