Madımak çorbası nasıl yapılır? Madımak çorbasının faydaları nelerdir? Madımak çorbası tarifi


Güçlü antioksidan özelliğine sahip olan Madımak, bu özelliği sayesinde kanser ve damar sertleşmesine karşı koruma sağlar. Sağlığa bir çok yararı bulunan madımak, evde çok kolay hazırlayabileceğiniz bir tarifle çorba olarak tüketilebilir. Madımak çorbası nasıl yapılır? Madımak çorbasının içinde hangi malzemeler var? Madımak çorbasının tarifini beraber inceleyelim.

İç Anadolu mutfağının vazgeçilmezlerinden biri olan madımak otu, doğada kendiliğinden yetişir ve sağlık açısından birçok yarar sağlar. Güçlü antioksidan özelliği sayesinde Madımak, kanser ve damar sertleşmesine karşı koruma sağlar. Madımak otu, antioksidan etkisinin yanı sıra yüksek kan şekerinin de dengelenmesini sağlar. Sulu yemeğinin yanı sıra çorba olarak da tüketebilirsiniz. Peki madımak çorbası nasıl yapılır? Madımak çorbasının içinde neler var? Madımak çorbası tarifinin detayları...

Madımak çorbası tarifi

MADIMAK ÇORBASI TARİFİ:

MALZEMELER

Yarım kilo madımak otu

Yarım çay bardağı sıvı yağ

İki adet soğan

İki diş sarımsak

Bir yemek kaşığı salça

Yarım çay bardağı ince bulgur

Su ve tuz

YAPILIŞI

Yemeklik doğradığınız soğanları sıvı yağ ile beraber tencereye alın ve soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Soğanlarınız pembeleştikten sonra salçanızı ve sarımsaklarınızı tencereye ekleyin .

Salça kavrulduktan sonra bulgur, madımak ve üç bardak sıcak suyu tencereye ekleyin.
(İstediğiniz kıvama göre su miktarını değiştirebilirsiniz.)

Madımak çorbası nasıl yapılır

Yarım saat kısık ateşte pişirmeniz yeterli olacaktır. Madımaklar yumuşadığında çorbanız pişmiş demektir.

Afiyet olsun...