PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Soğuk havaların gelmesiyle; grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklardan korunmak, bağışıklığını güçlendirmek isteyenler için harika bir çorba: Kuru bamya çorbası. Peki kuru bamyadan çorba yapılır mı? Kuru bamya çorbasının içerisine neler konur?
Kuru bamya çorbası, bağışıklığını güçlendirmek, hastalıklardan korunmak isteyenlerin en lezzetli tercihlerinden biri olabilir. Hem lezzetli, hem sağlıklı harika bir kış çorbası tarifiyle karşınızdayız. Kurutulmuş çiçek bamyalardan yapılan bu enfes çorba kış aylarınızın vazgeçilmez tarifi olacak. Kuru bamya çorbası nasıl yapılır? işte tarifin detayları…
KURU BAMYA ÇORBASI TARİFİ:
MALZEMELER
100 gram kurutulmuş çiçek bamya
300 gram kuşbaşı kuzu eti
6 su bardağı et suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
3 adet limon
1 adet büyük boy soğan
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber salçası
2 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı zeytinyağı
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı pul biber
1 tatlı kaşığı kırmızı tatlı toz biber
2 su bardağı kaynar su
YAPILIŞI
Bamyaların üstündeki tüylerinin dökülmesini sağlamak için; ipe dizili haldeyken, bir bez arasında iyice ovuşturun.
Çelik bir tencerede kuzu etleri suyunu salıp çekene kadar kavurun.
Ayrı bir tencerede bamyaları kaynar suda haşlayın.
Yemeklik doğradığınız soğan ve sarımsakları zeytinyağı ile beraber çelik tencereye ekleyin. Etlerle beraber 2-3 dakika kavurun.
Daha sonrasında salça ve tereyağını ekleyin ve biraz daha kavurduktan sonra suyunu ekleyin.
Yumuşayıp şişen bamyaları süzün ve şoklanması için soğuk su dolu bir kaba alın.
Bamyaları tekrar süzdükten sonra, kavrulan malzemelerin içine aktarın.
Tüm malzemeler bir süre beraber piştikten sonra ocaktan alıp servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.