DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kızarmış cevizli güllaç nasıl yapılır! Nefis kızarmış güllaç tarifi
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • Kızarmış cevizli güllaç nasıl yapılır! Nefis kızarmış güllaç tarifi
36 okunma

Kızarmış cevizli güllaç nasıl yapılır! Nefis kızarmış güllaç tarifi

ABONE OL
21 Mart 2024 12:58
Kızarmış cevizli güllaç nasıl yapılır! Nefis kızarmış güllaç tarifi
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Ramazan ayı denildiğinde akıllara ilk gelen Güllaç; yeni, nefis ve faklı bir tarifiyle damaklarda lezzet bırakıyor. Kızartılarak yapılan güllaç içerisinin bol cevizli olmasıyla da lezzetini artırıyor. Peki kızartılmış güllaç nasıl yapılır? Hadi gelin bol ceviz dolgulu bu güllaç tarifini yapmaya

Ramazan’ın en sevilen tatlısı güllaç, tarifi e yapılışıyla kolaylık sağlasa da lezzeti damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor. Gerçek yapımında gül suyu kullanılan güllaç, orta katmanında bulunan ceviz taneleri ile kendine has bir lezzet bırakıyor. Bugün sizlere güllacı daha farklı şekilde değerlendirip şerbetli bir tatlı yapabileceğinizin tarifini vereceğiz. Bu tarifte güllaçlar kızartılıyor ve içerisine bol ceviz döşeniyor. Severek tüketilen ve çıtır çıtır bir tat bırakacak olan kızartılmış güllaç tatlısı ise damaklarda unutulmaz bir lezzet bırakıyor. Hadi gelin birlikte kızartılmış cevizli güllaç nasıl yapılır bakalım.

KIZARTILMIŞ GÜLLAÇ TARİFİ:

MALZEMELER

4 adet güllaç yaprağı
2 su bardağı süt
2 paket vanilya
1 su bardağı ceviz içi
2 yumurta

Şerbeti;

5 su bardağı toz şeker
5 su bardağı su
2 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

İlk olarak şerbet için su, şeker ve limon suyunu bir tencereye alarak kaynatın.

Başka bir kapta süt ve vanilyayı bir arada ısıtın.

Güllaç yapraklarını ortadan keserek bir tepsiye yerleştirin. Isıttığınız vanilyalı sütle güllaç yapraklarını yumuşatın.

Her yaprağın içine ceviz içi yerleştirin ve sarın.

Daha sonra çırpılmış yumurta sürün ve kızgın yağda kızartın.

Ardından güllaçları sıcak şerbetin içinde birkaç dakika bekletin.

Üzerini istediğiniz şekilde süsleyerek servis edin.

Afiyet olsun…

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE