Kadayıflı Sütlü Tatlı


Kadayıflı Sütlü Tatlı Tarifi İçin Malzemeler

Kreması için;

Kadayıflı Sütlü Tatlı Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır
  1. Kadayıfı parmak kalınlığında olacak şekilde doğrayın. Uygun bir tavaya yağ, kadayıf ve şekeri alıp, kadayıfın rengi dönecek şekilde kavurun. Pişmesine yakın cevizleri ekleyip kavurun, soğumaya bırakın.
  2. Kreması için; kremşanti hariç diğer bütün malzemeleri uygun bir tencereye alın. Sürekli karıştırarak pişirin. Ilımaya bırakın. Kremşantiyi ekleyip blenderden geçin.
  3. Kare borcama (28*28) kadayıfın yarısını döküp yayın. Üzerine kremanın tamamını döküp yayın. En üste kalan kadayıfı yayın.
  4. Dolapta en az 3 saat dinlendirip servis yapabilirsiniz, ben bir gece dinlendirdim. Deneyeceklere afiyet olsun.

Kadayıflı Sütlü Tatlı Tarifi Fotoğraflı Yapılışı