Hatay Usulü Tepsi
Hatay Usulü Tepsi Tarifi İçin Malzemeler
- 750 gram az yağlı tepsilik kuzu kıyma
- 4 adet biber 1 kırmızı 3 yeşil 2 tane üzerine 2 tane kıymanın içine
- Küçük 1 demet maydanoz
- 5 adet orta boy soğan 2 si kıymanın içine diğer 3 tanesi tepsinin üzerine
- 3 adet orta boy patates
- 3 adet orta boy domates
- 4,5 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 1 çay bardağı su
Hatay Usulü Tepsi Tarifi Nasıl Yapılır?
Not EkleTarifi Yazdır
- İlk olarak biber soğan sarımsak ve maydanozumuzu robottan geçirelim sonra çektiğimiz harcımız üzerine kıymamızı ve tuz karabiber ve pul biberimizi ekleyip tekrar robottan 2 dk geçirelim.
- Sonra tepsimizin içine koyalım elimizle bir güzel karıştıralım ve tepsimize iyicene elimizle şekil verelim, ondan sonra şekil verdiğimiz tepsimizi üzerini bıçakla pizza dilimi keselim.
- Üzerine patates, domates, soğan, biberi dizelim. Dizdikten sonra 2 yemek kaşığı salça ve 1 çay bardağı suyu güzelce karıştırıp tepsimizin üzerine her yerine gelecek şekilde dökelim.
- Daha sonra önceden ısıttığımız 200 derecedeki fırınımıza koyalım 1 saat pişmeye bırakalım isterseniz arada açıp bakabilirsiniz pişmesine. Şimdiden deneyenlere afiyet olsun. 😊🤗
Hatay Usulü Tepsi Tarifi Fotoğraflı Yapılışı