Hamburgerlerde resmen öldüren bakteri: Menüden apar topar kaldırıldı


Amerika Birleşik Devletleri'nde ünlü bir fast food zinciri restoranlarında üretilen hamburgerlerde hayati risk oluşturan koli basili (E.Coli) bakterisine rastlandı. 1 kişinin hayatını kaybettiği, hastalanan kişi sayısının ise 75'e çıktığı açıklanınca herkes şok oldu.

Dünyanın önde gelen 5 fast food zincirinin hamburgerlerinde ölümcül bakteri olarak bilinen E. coli salgını tespit edildi. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden yapılan açıklamalara göre, ülkenin 13 eyaletinde fast food markasının ürettiği hamburgerlerde koli basili bakterisine rastlanmasıyla ilgili olarak, 1 kişinin hayatını kaybettiğini ifade etti. Ardından hastalanan kişi sayısının 75'e yükseldiği belirtilerek, 22 kişinin hastaneye kaldırıldığı kaydedildi. Soruşturma başlatılan restoranla ilgili hamburgerlerde kullanılan soğan dilimlerinin durdurulduğu ve durumun gözlemlendiği açıklandı.

McDonald

Restoran yetkilileri, McDonald's'taki E. coli gıda zehirlenmesi olayının kaynağının Kaliforniya merkezli bir ürün şirketi olduğunu açıkladı. McDonald's, California'daki Taylor Farms'ın bir dağıtım tesisine soğan gönderdiğini ve bunun, bazı eyaletlerdeki restoranlardan Quarter Pounder hamburgerlerinin kaldırılmasına neden olduğunu belirtti. Ancak hangi tesisin etkili olduğu açıklanmadı.

 

E. COLİ (KOLİ BASİLİ) NEDİR, NASIL BULAŞIR?

E. COLİ (KOLİ BASİLİ) NEDİR, NASIL BULAŞIR?

Koli basili, Escherichia coli (E. coli) olarak bilinen bir bakterinin bir türüdür. Bu bakteri, genellikle bağırsak florasında bulunan ve çoğu zaman zararsız olan bir mikroorganizmadır. Koli basili, özellikle sindirim sistemi enfeksiyonları, ishal ve bazı durumlarda daha ciddi sağlık sorunlarıyla ilişkili olabilir. 

Koli basili (E. coli) enfeksiyonunun belirtileri genellikle enfeksiyonun türüne bağlıdır, ancak yaygın belirtiler şunlardır: