PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Arda Şaru / herkes duysun
BURSA (İGFA) – Gerçek kaşar peynirinin genellikle düzgün, pürüzsüz bir yüzeye sahip olduğunu belirten uzmanlar, renk tonunun sarıdan açık beyaza kadar değişebileceğini ancak homojen bir görünüm sergilemesi gerektiğini vurguluyor. Gerçek kaşar peyniri kesildiğinde içinde yağ birikmemiş olması gerektiğini ifade eden uzmanlar, kesilen kaşarın su da salmaması gerektiğini kaydediyor. Ayrıca kaşar peynirinin doku olarak yumuşak ama tok bir yapısı olması gerektiği belirtiliyor.
Uzmanlar, gerçek kaşar peynirinin kendine özgü hafif tatlı ve sütlü bir kokuya sahip olduğunu kaydederek, kesildiğinde keskin ve rahatsız edici bir koku yayıyorsa, muhtemelen kalitesiz bir ürünle karşı karşıya olduğunuz uyarısında bulunuyor.
Gerçek ve sahte kaşar peynirini ayırırken geleneksel yollara başvurduklarını belirten vatandaşlar ise “Sahte kaşar peyniri kestiğinizde bıçağa yapışır, gerçek olan yapışmaz. Sahte kaşar peyniri yanar ve yoğun duman çıkar, gerçek olan yanmaz ve görüntü olarak daha pürüzsüz bir yapıya sahiptir.” diyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.