PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Gelinim Mutfakta yarışması yeni haftaya başlamasıyla birlikte birbirinden lezzetli yemek tariflerini de gündeme getiriyor. Gelinlerin en güzel yemeği yapmak için kıran kırana savaştığı Gelinim Mutafta’nın bugünkü yıldız parçası ise altın tavuk tarifi oluyor. Peki altın tavuk nasıl yapılır? Altın tavuk tarifi nedir?
Hafta içi her gün saat 13.00’te Kanal D’de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışması birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara taşıyor. En güzel sunumu ve en lezzetli tarifleriyle aratılmaya başlanan Gelinim Mutfakta’nın bugünkü tarifi ise altın tavuk yemeği oluyor. Lezzetiyle herkesin gönlünü fethedecek olan altın tavuk aynı zamanda görüntüsüyle de iştah kabartacak. Dillere destan olan altın tavuk tarifini sizler için hazırladık. Hadi gelin altın tavuk yemeği nasıl yapılır inceleyelim.
ALTIN TAVUK TARİFİ:
MALZEMELER
6 adet tavuk göğsü
Harcı için;
4 yumurta
2 çat kaşığı tuz
2 çay kaşığı kırmızı toz biber
2 çay kaşığı kajun baharatı
4 yemek kaşığı un
Acı sos için;
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 diş sarımsak
1 tutam tuz
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 buçuk çay bardağı acı sos
1 çay bardağı su
Patates püresi için;
5 adet patates
2 çay kaşığı tuz
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı krema
YAPILIŞI
Tavuk parçalarını iyice yıkayın ve kurulayın.
Ardından harcın malzemelerini hazırlayın.
Bir yandan noodle makarnasını fazla pişmeyecek şekilde kaynar suya koyun ve açılmasını sağlayın.
Ardından tavukları harç sosuna bulayın 15-20 dakika beklettikten sonra tavada kızartın.
Patates püresi için; patatesleri güzelce soyun ve kaynatın.
Daha sonra patatesleri güzelce çatalla ezin.
Ardından bir tavanın içerisine alın ve 1 su bardağı krema ile açın. Daha sonra kaşarını ve tuzunu ilave edin.
Bu işlem tamamlandıktan sonra yanına hazırlanan acı sosu yapın.
Patates püresi ve kızarmış tavukları istediğiniz şekilde servis edin.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.