PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Gelinim Mutfakta yarışması yeni haftaya başlamasıyla birlikte birbirinden lezzetli yemek tariflerini de gündeme getiriyor. Gelinlerin en güzel yemeği yapmak için kıran kırana savaştığı Gelinim Mutfakta’nın bugünkü yıldız parçası ise patlıcan lazanya oluyor. Peki patlıcan lazanya nasıl yapılır? Patlıcan lazanya tarifi nedir?
Hafta içi her gün saat 13.00’te Kanal D’de yayınlanan Gelinim Mutfakta yarışması birbirinden lezzetli yemekleri ekranlara taşıyor. En güzel sunumu ve en lezzetli tarifleriyle aratılmaya başlanan Gelinim Mutfakta’nın bugünkü tarifi ise patlıcan lazanya yemeği oluyor. Lezzetiyle herkesin gönlünü fethedecek olan patlıcan lazanya aynı zamanda görüntüsüyle de iştah kabartacak. Dillere destan olan patlıcan lazanya tarifini sizler için hazırladık. Hadi gelin Gelinim Mutfakta’nın patlıcan lazanya tarifi nasıl yapılır inceleyelim.
PATLICAN LAZANYA TARİFİ:
MALZEMELER
Kıyma harcı için;
2 yemek kaşığı sıvı yağ
250 gram az yağlı dana kıyma
2 diş ezilmiş sarımsak
1,5 su bardağı domates püresi
1 çay kaşığı tuz
Doğranmış taze fesleğen
1 çay kaşığı karabiber
Beşamel sos;
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
2,5 yemek kaşığı un
1,5 su bardağı süt
Bir tutam muskat cevizi rendesi
Patlıcan lazanya için;
4 adet orta boy patlıcan
Kızartmak için zeytinyağı
1 çay kaşığı tuz
1 kase rendelenmiş kaşar peyniri
YAPILIŞI
Kıymayı tavada sıvıyağ ile birlikte suyunu çekene kadar kavurun. Daha sonra ilave ettiğiniz domates püresi ve sarımsakla pişirmeye devam edin.
Tatlandırmak için; tuz, fesleğen ve karabiber ilave ettikten sonra ocaktan alın.
Beşamel sos için, kokusu çıkana kadar unu kavurun. Daha sonra süt ilave edip, rengi koyulaşana kadar pişirin. Bu aşamada sürekli karıştırmayı ihmal etmeyin. Tatlandırmak için tuz ve muskat cevizi rendesi katın.
Tuzlu suda beklettiğiniz orta kalınlıktaki patlıcanları havlu kağıt ile kurulayın.
Patlıcanları 190 derece fırında 10 dakika pişirin.
Pişen patlıcanları fırın kalıbının zeminine birkaç adet dizin ve beşamel sostan dökün.
Ardından domates sosu daha sonra kaşar peyniri serpiştirin. Bu işlemi malzemeler bitene kadar tekrar edin.
Patlıcandan lazanyayı 190 derece fırında 25 dakika pişirin.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.