Fıstıklı kaymaklı Antep bomba nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta Antep bomba tarifi
İzleyicilerin her bölümünü büyük bir ilgiyle takip ettiği Gelinim Mutfakta programı geçtiğimiz günlerde yine çok az kişi tarafından bilinen bir lezzeti ekranlara taşıdı. Her bölümde yeni bir tarifle izleyicileri şaşırtan yapım geçtiğimiz günlerde de fıstıklı kaymaklı Antep bomba ile gündemde yerini aldı. İşte fıstıklı kaymaklı Antep bomba tarifinin merak edilenleri. Gelinim Mutfakta Antep bomba nasıl yapılır?
Her bölümde farklı lezzetlerle izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta programı bu kez de fıstıklı kaymaklı Antep bomba ile ekranlardaydı. Yöresel lezzetlerden popüler kültüre birçok tarifte yer alan fıstık ve kaymağın uyumu bu tarifte de dayanılmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Peki yayının ardından gündem olan fıstıklı kaymaklı Antep bomba nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fıstıklı kaymaklı Antep bomba tarifinin merak edilenleri ve tarifin detayları karşınızda...
FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA TARİFİ
MALZEMELER
125 gram tereyağı
1 çay bardağı toz fıstık
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri içini
Kaymak
YAPILIŞI;
Su ve şekeri karıştırarak şerbeti hazırlayın. 15-20 dakika süreyle kaynatın.
Hamur için gerekli malzemeleri, kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
180 derece fırında 15 dakika süreyle pişirin.
Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra tatlınızın üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Tatlınızın üzerini toz fıstık veya kaymak ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...