PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kuzey Avrupa’da sıklıkla yapılan ve MasterChef’in yeni bölümünde yer verilen tarçınlı çörek tarifi aratılmaya başlandı. Cinnamon rolls adıyla da bilinen tarçınlı çörek, MasterChef’in gözde tariflerinden biri oldu. İşte MasterChef, tarçınlı çörek tarifi…
Tarçın sevenler için tam bir lezzet patlaması olan tarçınlı çörekler, Kuzey Avrupa’nın vazgeçilmez çörekleri arasında yerini alıyor. MasterChef programıyla merak edilmeye başlayan tarçınlı çörek, cinnamon rolls adıyla da aratılıyor. Oldukça lezzetli olan ve görünüşüyle de dikkat çeken tarçınlı çörek, özellikle iri taneli kaya tuzu işlenmesi ile hazırlanırken tercihen şeker ya da baharat ile de yapılabiliyor. Aynı zamanda yumuşak, kabarık ve bir o kadarda sulu olan tarçınlı çörekler MasterChef’in de vazgeçilmez tarifleri arasına girdi. Peki merak edilen MasterChef tarçınlı çörek nasıl yapılır, tarifi nedir?
TARÇINLI ÇÖREK TARİFİ:
MALZEMELER
1 su bardağı süt
1/2 su bardağı toz şeker
1 paket kuru maya
4 su bardağı un
2 adet yumurta
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
İçi için;
1 su bardağı toz şeker
2 yemek kaşığı tarçın
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
Üzeri için;
4 yemek kaşığı labne peyniri
3 yemek kaşığı oda sıcaklığında tereyağı
1 paket şekerli vanilin
6 yemek kaşığı pudra şekeri
YAPILIŞI:
Hamur için ılık süt, şeker ve mayayı karıştırın.
Daha sonra karışıma yumurtaları ve tereyağını ekleyin.
Islak karışıma unu azar azar yedirin ve hamuru bir kap içerisinde 15 dakika yoğurun.
İşlem bittikten sonra hamurun üzerini kapatarak bir saat mayalamaya bırakın.
Mayalanan hamuru yağlanmış tezgahta dikdörtgen şeklinde açın.
Ardından hamurun içine yumuşayan tereyağını sürün ve üzerine şeker, tarçın serpin.
Hamuru kalın rulo şeklinde sarın ve 2-3 parmak genişliğinde kesin.
Daha sonra Hamur parçalarını aralarında boşluk kalacak şekilde fırın tepsisine yerleştirin.
Bu aşamadan sonra tepsinin üzerini bir bezle örtün ve yirmi dakika ikinci kez mayalayın.
Mayalanan hamuru 180 derecelik fırında 20-25 dakika üzeri kızarana kadar pişirin.
Çöreğin üzeri için; labne, tereyağı ,vanilin ve pudra şekerini birlikte çırpın.
Tarçınlı çörek hafif ılınınca kremayı üzerine sürerek hazır hale getirin.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.