PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Balık mevsiminin gelmesiyle birlikte en sağlıklı balık pişirme yöntemi hangisi sorusu akıllarda merak uyandırdı. Balığın faydalarından yararlanmak için doğru pişirme yöntemi de büyük bir öneme sahip. Peki balık pişirirken kızartma mı, fırınlama mı daha iyi? Buğulama ve ızgarada pişirme arasındaki fark ne? Balık en sağlıklı nasıl pişer? İşte, en sağlıklı balık pişirme yöntemleri:
Sonbahar ve kış mevsiminin en sevilen besini olan balığı pişirmenin birçok yöntemi vardır. Düzenli olarak balık tüketmek, depresyon, kalp ve inme riskini azaltabilir. Bu yüzden uzmanlar genelde, haftada en az bir kez balık tüketilmesi gerektiğini önerir. Ancak, balığı pişirme şekliniz, aldığınız besin değerlerini değiştirebilir. Kolay ve kısa sürede pişen balığı vitaminleriyle beraber tüketmek için en sağlıklı pişirme yöntemini sizler için araştırdık.
EN SAĞLIKLI BALIK PİŞİRME YÖNTEMİ HANGİSİ?
En yaygın olan balık pişirme yöntemi, mısır unu ile kızartmasıdır. Ancak balık bu yöntemle pişirildiğinde karbonhidrat ve şeker, yüksek miktarda sıcağın etkisinde kalarak kanserojik maddeleri açığa çıkarıyor.
Uzmanlar, balığın en ideal pişirme yönteminin fırında buğlama şeklinde olanını öneriyor. Buğlama şeklinde pişirilen balığın tüm vitamin ve mineralleri içerisinde kalıyor. Böylece tüketildiğinde insan vücuduna da bir çok faydası oluyor.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.