PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
ANKARA (İGFA) – CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM’de basın toplantısı düzenledi.
Milletvekili Gürer, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdaların listesinin yayımlandığını hatırlatarak, durumun hem düşündürücü hem de vahim olduğunu belirtti.
CHP’li Gürer, 1930 yılında çıkarılan Umumi Hıfzıssıhha Kanunu’na göre, gıda ve gıda üretimine yönelik ya da tüketim noktalarında çalışanlarla ilgili portör muayenesi, akciğer filmi gibi zorunlulukların olduğunu, bunların tabip tarafından takip edildiğini ve burada çalışan kişilerin sağlığını sürekli kontrol altında tutan, üç ayda da bir denetimi gerektiren bir düzenleme olduğunu hatırlattı. Milletvekili Gürer, 2011 yılında çıkarılan kanun ve 2013 yılında çıkarılan yönetmelikle portör muayenesi ve akciğer filmi kontrolünün kaldırıldığını dile getirdi.
Buradaki yetkinin, işletmelere bırakıldığını ifade eden Gürer, gıda işletmeleri ve turizm sektörlerinde çalışanların mutlak suretle yeniden portör muayenesinin, akciğer filmi çekiminin sağlanmasının ve belediyelerin bu konuda yetkilendirilmesinin gerektiğine dikkati çekti.
Ömer Fethi Gürer, gıdanın, milli güvenlik kadar önemli olduğuna işaret ederek, “Savaşların yaygınlaştığı, kuraklığın oluştuğu, mevsimsel değişimlerin yaşandığı bu süreçte üretimle ilgili sorunların yanı sıra tüketimle ilgili de sorunların ortaya çıktığı görülmektedir. Bunun bir nedeni de ülkemize gelen 10 milyon civarındaki göçmenin gıda işletmelerinde, restoranlarda, turizm işletmelerinde çalışıyor olmasıdır. Bunların sağlıklarıyla ilgili, ekonomik anlamdaki sorunlar ve göçle gelenlerin insani anlamda bedensel durumları tetkike ihtiyaçtır. Bu nedenle bir an önce içinde bulunduğumuz koşullar da dikkate alarak çalışılan alanın gıdaya yönelikse gerek üretimde gerekse tüketimde çalışanlara yeniden 1930 yılında düşünülen uygulama tekrar getirilmelidir.” diye konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.