DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Çay demlenmeden hazır! Mayasız üçgen pişi nasıl yapılır?
8 okunma

Çay demlenmeden hazır! Mayasız üçgen pişi nasıl yapılır?

ABONE OL
17 Ekim 2024 15:37
Çay demlenmeden hazır! Mayasız üçgen pişi nasıl yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Pişi kahvaltılarda veya çay davetlerinde akla gelen yiyecekler arasında üst sıralarda yer alıyor. Günün her öğününde sofralarda olabilecek bir lezzet olan pişiyi bu kadar kolay bir tarifle hazırlayabileceğinizi biliyor muydunuz? Üstelik bu kez hamurun mayalanmasını beklemenize gerek yok. İşte mayasız üçgen pişi tarifi ve nasıl yapıldığı hakkında detaylar.

Mayasız üçgen pişi, pratikliği ve lezzetiyle özellikle atıştırmalıklar arasında en popüler hamur işi olarak yer alıyor. Hamurunun kolay hazırlanması ve kızartma sürecinin hızlı olması, bu tarifi her an yapmaya uygun hale getiriyor. İç malzemesi ile zenginleştirebildiğiniz mayasız üçgen pişi, hem misafirlerinize hem de ailenize sunabileceğiniz harika bir alternatiftir. İşte çay davetlerinde, kahvaltılarda veya aniden gelen misafirlerinize çok kısa sürede hazırlayıp ikram edebileceğiniz mayasız üçgen pişi tarifi…

Çay demlenmeden hazır! Mayasız üçgen pişi nasıl yapılır?

MAYASIZ ÜÇGEN PİŞİ TARİFİ

MALZEMELER

2 adet yumurta
1 çay bardağı süt
3,5 su bardağı un
1 paket kabartma tozu
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı rendelenmiş kaşar
1 çay bardağı peynir ( istediğiniz herhangi bir peyniri kullanabilirsiniz)
4-5 dal maydanoz
4-5 dal dereotu

KIZARTMAK İÇİN;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Yumurta, süt, tuz, kabartma tozunu bir kapta karıştırın.

Malzemeler iyice karıştıktan sonra peynirleri, ince kıyılmış dereotu ve maydanozları da içerisine ekleyip karıştırmaya devam edin. 

Son olarak unu da yavaş yavaş ekledikten sonra hafif ele yapışan bir hamur elde edene kadar yoğurmaya devam edin..

Üzerini unladığımız tezgahta hamuru toparlayalım ve beze yapmak için iki eşit parçaya bölün. 

Bezelerden bir tanesini açalım ve üçgen şekilde 8 eşit parçaya kesin.

Diğer bezeyi de aynı şekilde 8 eşit parçaya böldükten sonra, yağı tavaya alıp ısıtın. 

Hazırlanan hamurları tavaya düzgünce yerleştirin ve arkalı önlü kızartın. 

Servis tabağına aldığınız pişileri sıcak servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE