PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
İlker TÜRKER / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) – Bursa’nın Osmangazi ilçesinde bulunan Abdal Meydanı’ndaki fırınlar, tahinli pide ve simit ikilisiyle Bursalıların vazgeçilmezleri arasında yer alıyor.
GÜNÜN HER SAATİ DOLU
Yapımı 400 seneye dayanan ancak 55 senedir simit fırını olarak kullanılan Abdal Fırını önünde özellikle simit kuyruğuna giren vatandaşlar, diğer fırınlardan da tahinli pide almak için dakikalarca sıra bekliyorlar.
Günün her saati dolu olan ve şehir dışından gelenlerin de Bursa’daki uğrak noktası olan dükkanlardan alışveriş yapan vatandaşlar, bu lezzet için sıra beklemenin sorun olmadığını söylüyorlar.
TAHİNLİ VE SİMİTTEN SONRA ÇAYI DA MEŞHUR OLDU
Fırın çevresindeki çay ocağının sahibi İsmail Şehirli ise, Abdal Meydanı’nın bugünkü halini kazanmasında büyük rol oynayan isimlerden biri. Meydandaki ilk çay ocağını açan Şeherli, tahinli ve simit ile birlikte meydanın çayının da artık meşhur olduğunu söyleyerek, “Dört masayla çay ocağını açtım. Biz çayı kaliteli ve ucuz verdiğimiz için, kısa sürede fırınlarla birlikte çayımızda ünlendi. Kent merkezi içerisinde şehrin gürültüsünün arasında dinlenilebilecek tek mekan burası” diye konuştu.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.