PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Bir aylık oruç tutma sürecinden sonra güzel yemeklerin ve tatlıların yeneceği Ramazan Bayramı’na sayılı günler kaldı.
Özellikle hamurlu şerbetli tatlıların ve ikramların bayramda yoğun tüketildiğini ve dikkat edilmesi gerektiğini hatırlatan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Yiyeceklerin içeriği kadar tüketilme miktarı da büyük önem taşıyor. Özellikle tatlılarda, miktar çok daha kritik. Bayram boyunca kilo almamak ve halihazırda olan kiloyu korumak için en fazla 2-3 defa tatlı tüketilmeli ve tatlı seçeneklerinden şerbetli değil sütlü tatlılar tercih edilmeli” açıklamasında bulundu.
Tatlı tüketileceği zaman, o günün genel beslenmesine de dikkat edilmesi gerektiğiniz, özellikle de tatlı tüketileceği günün sabahında proteinli kahvaltı yapılmaması ve ekmek tüketilmemesi önerisinde bulunan Anadolu Sağlık Merkezi Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, “Yumurta, peynir ve zeytin veya ceviz içi, söğüş, sebze ve bol mevsim yeşilliği birlikte tüketilmeli. Gün içinde meyve tüketilmemeli ve öğle veya akşam ana yemeklerinden biri mutlaka zeytinyağlı sebze olmalı. Ana yemeklerin yanında pilav, makarna gibi karbonhidrat alışkanlığından vazgeçilmeli. Diğer önemli bir husus ise aynı gün birden fazla tatlı tüketilmemeli” dedi.
Ramazan ayı boyunca uzun süre aç kalınması, sadece 2-3 öğün tüketilmesi ve öğün tüketim saatlerinin akşam ve gece olması sebebiyle beslenme düzeninin oldukça değiştiğini söyleyen Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren, normal günlük beslenme düzenine yavaş yavaş dönülmesi gerektiğini hatırlattı. Derya Eren, bu geçiş dönemi için 4 öneride bulundu:
Beslenme ve Diyet Uzmanı Derya Eren’den Ramazan Bayramı’na özel sağlıklı bir tatlı tarifi: Chialı Fit Puding
Malzemeler:
Derin bir kapta önce muzu çatalla ezip, üzerine çilek ve fındık hariç tüm malzemeleri ekleyip homojen olana kadar karıştırın. Oluşan karışımı kuplara dörder kaşık ekledikten sonra üzerine çilek ve fındık parçaları ekleyin. Afiyet olsun…
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.