PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Babanne usulü un kurabiyesi, Türk mutfağının vazgeçilmez lezzetlerinden biri olarak, evlerde nostaljik anlar yaşatıyor. Bu geleneksel tarif çay saatleri için damaklarda unutulmaz bir tat bırakıyor.
Babanne usulü un kurabiyesi, Türk mutfağının en sevilen lezzetlerinden biridir. Geleneksel tariflerle yapılan bu kurabiye, yumuşak dokusu ve hafif tatlılığı ile herkesin gönlünü fethediyor. Un, pudra şekeri, tereyağı gibi basit malzemelerle sınırlıdır. Sevgiyle yoğrulan ve yuvarlak şeklini verdiğiniz babanne usulü kurabiyeleri dilerseniz farklı şekillerle de sunabilirsiniz. Fırına verilen ve piştikten sonra servis için hazır olan Babanne usulü un kurabiyesi için tarifi sizlerle paylaşıyoruz.
BABANNE USULÜ UN URABİYESİ TARİFİ
MALZEMELER
1 paket tereyağı
1 Türk kahvesi fincanı sıvıyağ
3 yemek kaşığı pudra şekeri
4 yemek kaşığı buğday nişastası
Alabildiği kadar un
1 çay bardağı pudra şekeri (üzeri için)
YAPILIŞI
Tereyağı, sıvıyağ ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
Nişasta ve unu ekleyerek hamuru yoğurun.
Daha sonra hamurdan uygun büyüklükte parçalar koparıp rulo şekline getirin ve bıçakla çizik atın.
Önceden ısıtılmış 160 C fırında beyaz kalacak şekilde pişirin.
Fırından çıkınca pudra şekerine bulayın.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.