Ankara’da gastronomi dünyasını şaşırtan olay! Ahtapotdan döner yaptılar


Ankara'da gastronomi dünyasını şaşkına çeviren bir yemek yapıldı. Deniz ürünleri restoranı işleten iki şef kardeşin ahtapotdan yaptığı döner görenlerden tam not aldı.

Türkiye'de meşhur olan döner tüm vatandaşlar tarafından sevilerek tüketiliyor. Ankara'da ise dönere yeni bir soluk kazandıran restoran işletmecisi Faruk ve Mehmet Gezen kardeş, herkesi şaşkına çevirdi. Deniz ürünleri restoranı işleten iki şef kardeş, Türk mutfağını deniz ürünleriyle harmanlayan şef kardeşler, levrek şiş, simit levrek ve orkinos dönerinin ardından ahtapot döneri de müşterilerinin beğenisine sundu.

Ahtapotları kaynar suyun içinde beklettikten sonra, döner tezgahında özel tereyağlı sosla hazırlayan Gezen kardeşler, bu yeniliğiyle başarılı sonuçlar elde etti. Restoran, deniz mahsulleri sevenler için oldukça ilgi çekici bir alternatif sundu.

"ÇOK GÜZEL YORUM VE TEPKİLER ALDIK"

Ahtapot dönerin ortaya çıkışını anlatan Mehmet Şef "Özellikle son yıllarda çektiğimiz farklı yemek videolarıyla sosyal medyada viral olduk," diyen Mehmet Şef, "Çok güzel tepkiler ve yorumlar aldık. En son balık dönerimizle Türkiye'nin gündemine oturmuştuk. Bunun üzerine daha farklı ne yapabiliriz diye düşündük ve ahtapot döneri yapma fikri ortaya çıktı. Bunu da uygulayıp müşterilerimize servis ediyoruz." dedi.

Kendi mesleklerinin yanı sıra sosyal medyayı aktif olarak kullandıklarını vurgulayan Mehmet Şef, "Sosyal medya, yemeklerimizi tanıtmak ve geniş bir kitleye ulaşmak için müthiş bir platform. Müşterilerimizin geri dönüşlerini hemen alabiliyoruz. Bu, hem motivasyonumuzu artırıyor hem de yeni fikirler geliştirmemize yardımcı oluyor. Amacımız, geleneksel tatları modern bir yorumla sunmak ve insanları yeni lezzetlerle buluşturmak," şeklinde devam etti.

"SOSYAL MEDYANIN ETKİSİ BÜYÜK"

Paylaştıkları videolara gelen olumlu yorumların kendileri için ilham kaynağı olduğunu dile getiren Mehmet Şef, bugünlere gelmesinde sosyal medyanın etkili olduğunun altını çizdi.

Et döner deneyimlerinin ardından deniz ürünlerine geçtiklerini ve önceki tarifleri deniz ürünleriyle birleştirme kararı aldıklarını belirten Mehmet Şef, “Balıktan künefe, balıktan Adana, balıktan lahmacun-pide gibi tariflerimiz de çok var. ‘Sürekli daha ne yapabiliriz?' diye araştırıp bunu servis haline getirip müşterilerimize sunuyoruz ve bugüne kadar da çok güzel etkileşim ve tepkiler aldık” diye konuştu.