PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Ramazan ayının vazgeçilmez lezzetlerinden olan pide bu yılki fiyatıyla cep yaksa da sizler için uygun maliyetli bir Ramazan pidesi tarifiyle geldik. Hem ekonomik hem de buzdolabında saklayıp daha sonra tüketebileceğiniz Ramazan pidesi nasıl yapılır hadi gelin birlikte bakalım. İşte tanesi 4 TL olan az malzemeli Ramazan pidesi tarifi.
Ramazan ayının gelmesiyle birlikte raflarda yerini alan Ramazan pidesi, sahur ve iftar sofralarına eşlik ediyor. Susamı üzerinde olan ve yemeye doyamadığımız Ramazan pidesi bu yılki ücretiyle cep yakıyor olsa da sizler için az malzemeli şahane bir Ramazan pidesi tarifiyle geldik. Tanesi 4 TL olan Ramazan pidesine bayılacaksınız. Buzluğa atarak daha sonrada tüketebileceğiniz pide, çıtır çıtır oluşu ve mis kokusuyla da iştahınızı kabartacak. Hadi gelin 4 TL’ye az malzemeli Ramazan pidesi nasıl yapılır birlikte bakalım.
4 TL RAMAZAN PİDESİ TARİFİ:
MALZEMELER
9 su bardağı un
3.75 su bardağı su
15 gram tuz
1 paket kuru ya da yaş maya
1 çay kaşığı şeker
Üzeri için;
Susam ve çörekotu
YAPILIŞI
Hamur malzemelerini bir araya getirerek karıştırın.
45 dakika mayalanmaya bırakın.
4 eşit parçaya böldükten sonra 1 saat kadar yine mayalandırın.
Hamur sönmeden un ve mısır unu karışımı üzerine serpin.
Ardından üstünü yumurtalayın ve tırnaklayın.
Unlanmış tepsiye koyun ve 220 derece sıcaklıkta 15 dakika pişirin.
PİDE YAPMADA ÖENMLİ NOKTALAR
Pide yapında en son tuzu ilave edin.
Mayalandırma sürecinde streç kullanın.
Mayalanan hamurda önce mısır unu serpin daha sonra tırnaklama işlemi yapın.
Tırnak attıktan sonra 10-15 dakika dinlendirin. Bu süre pidenin daha lezzetlenmesini sağlayacak.
Tepsinin dış kısmını kullanmanız pidenin her yerinin eşit pişmesine neden olacaktır.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.