DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan
53 okunma

Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan

ABONE OL
26 Şubat 2024 02:00
Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan Tarifi İçin Malzemeler

Dışı için;

  • 1 kilo köftelik bulgur
  • 1/2 (yarım) kilo tavuk göğsü
  • 3-4 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 su bardagı un
  • 3 yumurta
  • Tuz
  • Kimyon

Kıymalı harç için;

  • 1/2 (yarım) kilo kıyma
  • 3 adet orta boy soğan
  • 1 su bardağı ceviz içi
  • 1/2 (yarım) bağ maydanoz
  • Karabiber
  • Tuz
  • 1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

Pişirmek için;

  • 3-4 kase zeytinyağı

Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan Tarifi Nasıl Yapılır?

Not EkleTarifi Yazdır

  1. Önce oruğumuzun içini yapıyoruz. Uygun bir tencerede kıyma, soğan(ince doğranmış), ceviz içi (kıyılmış) maydanoz sırasıyla yağda kavrulur. Tuzu ve karabiberi de eklenerek soğumaya alınır.
  2. Dışı için tavuk, kıyma makinesinde çekilir. Bulgur ıslatılarak biber salçası ve baharatları konur. Tavukla karıştırılır. Sonra bu karışım kıyma makinesiyle iki sefer çekilir.
  3. Harcın son haline un ve yumurta konularak yoğrulur. Kıyma makinesine sucuk aparatı takılır. Dış harç makineden geçirilerek içi boş şeklinde parmak boyunda koparılarak şekil verilir.
  4. İçi kıymalı harçla doldurulur ve ağzı kapatılır. Bu aşamada ellerinizi ıslatarak daha kolay şekillendirebilirsiniz. Oruklar fırın tepsisine dizilir. Üstleri iyice zeytinyağıyla yağlanır.
  5. 200 derece fırında altları kızarana kadar pişirilir. Altı kızarınca oruklar çevrilir. Tekrar üstlerine zeytinyağı sürülür. Bir turda böyle pişirilir. Altları kızarınca fırından çıkarılır.

Not:Bu ölçüyle yaklaşık 60 adet oruk çıkıyor. Afiyet olsun.

Oruk (İçli Köfte) Nevin Ustadan Tarifi Fotoğraflı Yapılışı

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE