PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kasım ayının sebzeleri ile şahane bir pizza yapmaya ne dersiniz. Taze ve mevsiminde yapılan bu pizzaya bayılacaksınız. Özellikle MasterChef şeflerinden Danilo Zanna’nın pizza hakkında verdiği püf noktalarla evde taş fırında yapılan pizzaya yakın bir lezzet elde etmek artık mümkün. İşte Kasım ayında en çok aranan sebzeli pizza için Danilo şefin püf noktaları.
Kasım ayında taze sebzelerin bolluğu ile yapacağınız pek çok yemek mevcut. Fakat sizler için hem pratik hem de atıştırmalık lezzet olan pizza tarifi vereceğiz. Bu ayda bayılarak tüketeceğiniz sebzeli pizza malzemenin bolluğu ile dikkat çekerken, kolay hazırlanışı ile de sizleri yormayacak. Hadi gelin kasım ayının en güzel sebzeli pizzasını yapalım. İşte sebzeli pizza tarifi:
SEBZELİ PİZZA TARİFİ:
MALZEMELER
Hamuru için;
2 su bardağı un
1 paket maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1/2 su bardağı ılık su
3 yemek kaşığı zeytinyağı
Sos için;
1 su bardağı domates sosu
1 diş ezilmiş sarımsak
Tuz ve karabiber
Üst malzemesi için;
200 gram rendelenmiş kaşar peyniri
1 su bardağı ıspanak
1 su bardağı ince dilimlenmiş kabak
1 su bardağı yarım ay şeklinde ince dilimlenmiş soğan
1 su bardağı biber
DANİLO ŞEF’İN PİZZA
MasteChef şeflerinden biri olan Danilo Zanna dün yayınlanan bölümde pizza yapımının püf noktalarına değindi. İşte pizza yapılırken dikkat edilmesi gereken hususlar:
Pizzayı fırına girmeden önce tavada pişirin ve zemini hafifçe kızartın.
Fırını en yüksek seviyeye alın ve fırın kapısının kapısı açık bir şekilde en üst kısma koyun.
Yapılan bu yöntemle taş fırında yapılan pizzaya en yakın bir sonuç elde etmektedir.
YAPILIŞI
İlk olarak hamurun bütün malzemelerini bir araya getirerek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin. Daha sonra üzerini örtün ve 30 dakika dinlenmeye bırakın.
Sosu için küçük bir tavada ilk zeytinyağını ısıtın. Daha sonra ezilmiş sarımsağı kavurun. Domates sosunu ve baharatını ilave edin 5-10 dakika pişirin.
Son olarak pizza yapımı için mayalanan hamuru bir yüzeye alın. İstediğiniz kalınlıkta yuvarlak oluşturun.
Hamuru yağlı kağıdın üzerine alın ve tepsiye yerleştirin.
Üzerine domates sosunu yayın ve kaşar peyniri serpin.
Son olarak sebzeleri dilediğiniz gibi hamurun üzerine yerleştirin.
15-20 dakika 220 derecede fırında pişirin.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.