PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Havaların soğumaya başlaması ile kullanıcılar tarafından tüm öğünlerde tercih edilebilecek sıcak çorba tarifleri aranmaya başladı. Kış mevsiminde kolaylıkla ulaşabileceğiniz malzemeler ile hazırlayabileceğiniz nefis balkabaklı kestane çorbası tarifi veriyoruz. Peki balkabaklı kestane çorbasında hangi malzemeler var? İşte balkabaklı kestane çorbası tarifinin detayları…
Balkabaklı kestane çorbası, soğuk kış günlerinde her öğünde rahatlıkla tercih edebileceğiniz besleyici ve lezzetli bir kış çorbası. Kış mevsiminde gerekli malzemelere çok rahatlıkla ulaşıp çorbayı hazırlayabilirsiniz. Yapımında tavuk eti, kabak çekirdeği ve havuç kullanılan balkabaklı kestane çorbası, bağışıklığı da güçlendirir. Haftada bir kez tüketilmesi önerilen kestane ve bal kabağı ile hazırlanan nefis çorba tarifini çok seveceksiniz.
BALKABAKLI KESTANE ÇORBASI:
MALZEMELER
500 gram balkabağı
10 adet kestane
1 adet küçük boy soğan
2 adet orta boy havuç
2 litre(10 su bardağı) su
1 adet tavuk göğüs eti
2 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Üzeri için(isteğe bağlı);
Yarım çay bardağı kabak çekirdeği içi
5-6 adet közlenmiş kestane
YAPILIŞI
Öncelikle derin bir tencereye suyu alın.
Balkabağı, kestane, havuç, soğan ve tavuk göğsünü tencereye ekleyin.
Kalan malzemeleri de tencereye ilave ederek, yaklaşık 1 saat pişirin.
Tavuk göğsünü piştikten sonra tencereden alın ve soğumaya bırakın. Ilık hale gelince tavuk etini didikleyin.
Tencerede kalan malzemeleri blender ile tane kalmayacak şekilde öğütün.
Çorbanızı servis ederken üzerine didiklenmiş tavuk etini ekleyin.
Dilerseniz çorbanızı servis aşamasında tavuk ile beraber; kavrulmuş kabak çekirdeği ve kestane ile de süsleyebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.