PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Son günlerde sosyal medyada viral hale gelen limonlu dondurma, en çok konuşulan lezzetlerden biri oldu. Evde yapmak isteyenler için limonlu dondurmanın tarifi aratılmaya başlandı. İşte hem ferahlatıcı hem de yapımının kolaylığı ile limonlu dondurma tarifi.
İtalya’nın vazgeçilmez tatlılarından biri olan ve son zamanlarda Türkiye’de viral haline gelen limonlu dondurma, taze limon aromasıyla damakları şenlendiriyor. Ferahlatıcı lezzetiyle mest eden limonlu dondurma herkesin favorisi haline gelmeye başladı. Yapımının kolaylığıyla da dikkat çeken limonlu dondurma nasıl yapılır hadi gelin birlikte bakalım. İşte İtalya’nın meşhur dondurması limonlu dondurma tarifi:
LİMONLU DONDURMA (GELATO AL LİMONE)
MALZEMELER
3 limon
1,5 yemek kaşığı krema
1 fincan pudra şekeri
1/2 su bardağı süt
YAPILIŞI
Limonları yıkayın ve baş kısımlarını kapak olması için yuvarlak şeklinde kesin.
Limonun içlerini oyun.
İçini oyduğunu limonun kabuklarının buz dolabına koyun.
Limonun iç kısmı, pudra şekeri ve kremayı birlikte blendıra koyun.
Hazır olan içi buz dolabında 3 saat bekletin.
Ardından donan iç harcını geri alın ve süt ile açın.
Karışımı tekrar kaba alıp 1-2 saat kadar buz dolabında bekletin.
Son olarak limon kabuklarını çıkarın ve hazırladığınız karışımı içerisine koyun.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.