PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Gamze NAR / HERKES DUYSUN
BURSA (İGFA) – Son yıllarda doğal beslenmeye olan ilgi hızla artarken, köy peyniri de özellikle sağlıklı ve katkısız gıda arayanların gözdesi haline geldi. Uzmanlar, her doğal ürün gibi köy peynirinin de dikkatle tüketilmesi gerektiğini belirtiyor. Peki köy peyniri alırken nelere dikkat etmeliyiz? İşte cevaplar…
DOĞAL AMA RİSKLER BARINDIRABİLİR
Köy peynirinin, katkısız ve geleneksel yöntemlerle üretilmesi, sağlıklı beslenme açısından tercih edilmesinde büyük bir etken olsada peynirin üretim ve saklama koşulları bu noktada kritik bir öneme sahip oluyor. Hijyenik olmayan şartlarda yapılan üretimlerin ciddi sağlık risklerine yol açabileceğini belirten Uzmanlar, “Köy peyniri, doğru koşullarda yapılmadığında zararlı bakterilere açık hale gelir. Özellikle taze sütle yapılan peynirlerde pastörizasyon eksikliği, peynirde listeria ve salmonella gibi tehlikeli mikroorganizmaların oluşmasına neden olabilir.” diyorlar
Köy peynirlerinin genellikle yüksek tuz içerdiğini ve bunun özellikle tansiyon hastaları için risk oluşturduğunu vurgulayan Uzmanlar, “Köy peynirleri çoğu zaman evde üretilip uzun süre dayanması için fazla tuz içeriyor. Bu da aşırı tuz tüketimine yol açarak, böbrek ve kalp sağlığını olumsuz etkileyebilir” diyorlar.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.