DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Tavuklu Bursa Kebabı tarifi: Evde pratik bir şekilde hazırlanan yöresel lezzet!
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • Tavuklu Bursa Kebabı tarifi: Evde pratik bir şekilde hazırlanan yöresel lezzet!
10 okunma

Tavuklu Bursa Kebabı tarifi: Evde pratik bir şekilde hazırlanan yöresel lezzet!

ABONE OL
24 Ekim 2024 15:22
Tavuklu Bursa Kebabı tarifi: Evde pratik bir şekilde hazırlanan yöresel lezzet!
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Tavuklu Bursa Kebabı, zengin aroması ve yumuşak dokusuyla ağızda inanılmaz bir tat bırakmaktadır. Yöresel bir lezzet olan Bursa Kebabı, tarifi ve nasıl yapıldığı ile ilgili bütün detayları sizler için hazırladık. Hadi gelin evde pratik bir şekilde hazırlayacağınız bu yöresel lezzete yakından bakalım.

Tavuklu Bursa Kebabı, Türkiye’nin gözde şehirlerinden olan Bursa’nın zengin mutfak kültürünün bir parçasıdır. Genellikle kuzu etiyle yapıldığı bilinse de, tavuklu versiyonu hafif bir lezzete sahip olması ve daha az maliyetli olması sebebiyle özellikle son dönemlerde oldukça popülerlik kazanmıştır. Marine edilen tavuk parçalarının özel bir şekilde hazırlanmasıyla dikkat çekiyor. 

Tavuklu Bursa Kebabı nasıl yapılır

TAVUKLU BURSA KEBABI

MALZEMELER:

1 adet tırnak pide
1/2 adet tavuk göğsü
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 yemek kaşığı zeytinyağı
Yarım limonun suyu

Sos için;
1 tatlı kaşığı kuru kekik
1 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 su bardağı sıcak su
1 su bardağı yoğurt

Tavuklu Bursa Kebabı tarifi

YAPILIŞI

İnce dilimlere ayırdığınız tavukların üzerine tuz, karabiber serpiştirin ve karıştırın.

Tavaya aldığınız bir kaşık zeytinyağında tavukları pişirin ve köşeye alın.

Daha sonra aynı tava içerisine bir yemek kaşığı tereyağı, limon, kuru kekik alıp tekrar tavukları önlü arkalı 2 3 dakika pişirin.

Sos yapımı için ayrı bir tavanın içerisine tereyağı, salça, tuz ve su ilave edin.

Servis için pideleri daha sonra tavuğu ve üzerine sosu dökün. 

Son olarak yoğurt ilave edebilirsiniz.

Afiyet olsun…

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE