PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Son zamanların en çok izlenen yarışma programları arasında yer alan Masterchef Türkiye’nin yeni bölümde yarışmacılar en güzel egusi çorbası hazırlamak için yarıştı. Peki, egusi çorbası tarifi nedir? Egusi çorbası nasıl yapılır? İşte, detaylar…
Danilo Zanna, Somer Sivrioğlu ve Mehmet Yalçınkaya’nın jüri üyeliği ile ekranların sevilen yarışma programı MasterChef Türkiye, bu kez egusi çorbası ile gündeme geldi. Aroması ve ağızda dağılan yumuşacık kıvamı ile özel bir lezzet seçeneği olarak öne çıkan egusi çorbası, yayınlanan bölümün ardından en çok aranan tarifler arasına girdi. Peki, egusi çorbası nedir? Egusi çorbası nasıl yapılır? Egusi çorbası yapılırken nelere dikkat edilir?
EGUSİ ÇORBASI İÇİN GEREKEN MALZEMELER!
300 gr bütün fıstık, temizlenmiş
100 gr doğranmış ıspanak
3 küçük domates
1 büyük soğan
4 adet sarımsak
1 baharat küpü
kırmızı yağ
Tuz
Beyaz biber
Önceden pişirilmiş et
Et suyu (et pişirme suyu)
MASTERCHEF EGUSİ ÇORBASI TARİFİ:
Antep fıstıklarını altın rengini alıncaya kadar kısık ateşte kavurun. Ardından ocaktan alarak -su eklemeden- blender yardımıyla toz haline getirin.
Daha sonra domatesleri, soğanı, sarımsak parçalarını ve varsa biraz kurutulmuş karidesleri ezin. -Kolayca ezilmesini sağlamak için biraz su ekleyebilirsiniz.-
Bir tencerede kırmızı yağı ısıtın ve elde ettiğiniz domates püresini içerisine ekleyin. Ardından baharatları (biber, tuz, küpün yarısı) ekleyin ve su bitene kadar kısık ateşte pişirin. -Yaklaşık 10 dakika sürüyor-
Daha sonra hazırladığınız fıstık tozunu ve ardından et suyunu karışımın içine ekleyin. Bu süreçte hazırladığınız karışımı daima kısık ateşte tutun ve fıstıkların tencerenin dibine yapışmaması için çevirmeye devam edin.
Bu aşamada tarifin püf noktası Antep fıstığının iyi pişmesi. Bu süreçte tencerede eğer yeteri kadar su kalmamışsa karışımın içerisine bir kap daha su ekleyerek 10 dakika kadar pişmesini sağlayabilirsiniz. –Fakat ara sıra karıştırmayı unutmayın.-
Karışımınız 10 dakika piştikten sonra etinizi içine ekleyebilirsiniz. Sosunuzda kalan suya bağlı olarak 10 ila 15 dakika daha kısık ateşte her şeyin iyice azalmasına izin verin.
Son adım doğranmış ıspanak yapraklarını eklemektir. Her şeyi iyice karıştırın ve sos için istediğiniz kıvama bağlı olarak 5 ila 10 dakika kısık ateşte tekrar pişirin.
Egusi çorbanız hazır!
Afiyet olsun.
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.