DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Gaziantep’in doğal antibiyotiği beyran: Grip hastalığının tek çözümü!
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • Gaziantep’in doğal antibiyotiği beyran: Grip hastalığının tek çözümü!
10 okunma

Gaziantep’in doğal antibiyotiği beyran: Grip hastalığının tek çözümü!

ABONE OL
18 Ekim 2024 16:08
Gaziantep’in doğal antibiyotiği beyran: Grip hastalığının tek çözümü!
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Gaziantep’in kış aylarında en çok tercih edilen lezzetlerinden biri olan beyran, besleyici özelliği ve doğal antibiyotik etkisiyle grip ve soğuk algınlığına karşı en sık tercih edilen seçeneklerden biri oluyor.

Gaziantep mutfağının kalbi olan ve kış aylarında en sık tercih edilen yemeklerden biri olan beyran, hazırlanışı titizlik ve sabır gerektiren bir lezzet. 12 saat boyunca kaynatılan ve kemik suyunun çeşitli baharatlarla birleşmesiyle meydana gelen beyran, kış aylarında tam bir kalkan görevi görüyor. 

“TAM BİR ŞİFA DEPOSU”

Beyranın yapım aşamasını ve yararlarını anlatan Yusuf Pektaş, şunları söyledi: 

Beyran çok zahmetli bir yemektir. Kuzunun gerdan kısmından aldığımız eti 12 saat aralıksız kaynatarak yapıyoruz. Et didikleyerek tane tane oluyor, haşlanmış pirinç ve haşlanmış kuzu etini yüksek ateşte bakır tabaklarda pişirip 3 dakikada servis ediyoruz. 

Beyran Gaziantep’in doğal antibiyotiğidir. Bütün soğuk algınlıklarına iyi gelir. Tamamen şifa deposudur. 

Gaziantep

Müşterilerimiz içerisinde kemik suyu, et ve sarımsak bulunan beyranı hava değişiminden dolayı ve doğal antibiyotik olduğundan dolayı son zamanlarda daha çok tüketmeye başladı. Tüketen tüm müşteriler ise çok memnun kaldı.

“SAÇIM YOK AMA SAÇIMIN DİPLERİNDEN ALEV ÇIKTIĞINI GÖRDÜM”

İlk kez Azerbaycan’da tükettiğini ve hastalığına iyi geldiğini söyleyen Selçuk Yavuz, “Azerbaycan’a gittiğimde hastalanmıştım. Arkadaşlarımın tavsiyesi üzerine beyranı tükettim. Saçım yok ama saçımın diplerinden alev çıktığını orada gördüm. Ertesi gün ayaklanıp normal hayatıma geri döndüm” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE