PROJE İSMİ | AMACI | DURUM | BAĞLANTI LİNK |
---|---|---|---|
100 Yazar 100 Eser | Cumhuriyetimizin 100. yılına özel | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Kudüs | Kanayan Yaramız | Tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
Yarım Kalan Hikayeler | Herkesin bir hikayesi vardır | Eser alımı tamamlandı | Eser Paylaşımı |
Öğretmenim | Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Ortadoğu şiir yarışması | 3 kişiye ödül verilecek | Devam ediyor | Eser Paylaşımı |
Güle Revan | 40 Yazar 40 Naat | Eser alımı tamamlandı | Satın Alabilirsiniz |
İzleyicilerin her bölümünü büyük bir ilgiyle takip ettiği Gelinim Mutfakta programı geçtiğimiz günlerde yine çok az kişi tarafından bilinen bir lezzeti ekranlara taşıdı. Her bölümde yeni bir tarifle izleyicileri şaşırtan yapım geçtiğimiz günlerde de fıstıklı kaymaklı Antep bomba ile gündemde yerini aldı. İşte fıstıklı kaymaklı Antep bomba tarifinin merak edilenleri. Gelinim Mutfakta Antep bomba nasıl yapılır?
Her bölümde farklı lezzetlerle izleyici karşısına çıkan Gelinim Mutfakta programı bu kez de fıstıklı kaymaklı Antep bomba ile ekranlardaydı. Yöresel lezzetlerden popüler kültüre birçok tarifte yer alan fıstık ve kaymağın uyumu bu tarifte de dayanılmaz bir lezzet şöleni sunuyor. Peki yayının ardından gündem olan fıstıklı kaymaklı Antep bomba nasıl yapılır? Gelinim Mutfakta fıstıklı kaymaklı Antep bomba tarifinin merak edilenleri ve tarifin detayları karşınızda…
FISTIKLI KAYMAKLI ANTEP BOMBA TARİFİ
MALZEMELER
125 gram tereyağı
1 çay bardağı toz fıstık
1,5 su bardağı un
1 paket vanilya
Yarım paket kabartma tozu
Şerbeti için;
1,5 su bardağı şeker
1,5 su bardağı su
Yarım limon
Üzeri içini
Kaymak
YAPILIŞI;
Su ve şekeri karıştırarak şerbeti hazırlayın. 15-20 dakika süreyle kaynatın.
Hamur için gerekli malzemeleri, kulak memesi kıvamında hamur elde edene kadar yoğurun.
Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın ve tepsiye dizin.
180 derece fırında 15 dakika süreyle pişirin.
Fırından çıkardıktan 5 dakika sonra tatlınızın üzerine ılık şerbeti gezdirin.
Tatlınızın üzerini toz fıstık veya kaymak ile süsleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun…
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.