DOLAR 19,3938 -0.05%
EURO 21,3251 0.06%
ALTIN 1.244,76-0,45
BITCOIN 568831-2,79%
İstanbul
13°

PARÇALI AZ BULUTLU

04:40

İMSAK'A KALAN SÜRE

xslot trbet tarafbet orisbet betturkey betpublic bahiscom betebet betlike mariobet betist 1xbet trendbet istanbulbahis zbahis royalbet betwild alobet aspercasino trwinbetonred bizbet
Casibom
PROJE İSMİ AMACI DURUM BAĞLANTI LİNK
100 Yazar 100 Eser Cumhuriyetimizin 100. yılına özel Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Kudüs Kanayan Yaramız Tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Yarım Kalan Hikayeler Herkesin bir hikayesi vardır Eser alımı tamamlandı Eser Paylaşımı
Öğretmenim Sizi etkileyen öğretmeninizi anlatın antolojide yer verelim Devam ediyor Eser Paylaşımı
Ortadoğu şiir yarışması 3 kişiye ödül verilecek Devam ediyor Eser Paylaşımı
Güle Revan 40 Yazar 40 Naat Eser alımı tamamlandı Satın Alabilirsiniz
Türkiye’nin geleneksel pişirme yöntemleriyle tanışın! Bu yöntemler asırlardır mutfaklarımızda
  • Mavikuş Medya
  • Yemek
  • Türkiye’nin geleneksel pişirme yöntemleriyle tanışın! Bu yöntemler asırlardır mutfaklarımızda
12 okunma

Türkiye’nin geleneksel pişirme yöntemleriyle tanışın! Bu yöntemler asırlardır mutfaklarımızda

ABONE OL
17 Ekim 2024 18:07
Türkiye’nin geleneksel pişirme yöntemleriyle tanışın! Bu yöntemler asırlardır mutfaklarımızda
0

BEĞENDİM

ABONE OL


Tadı damağımızda kalan çeşit çeşit yemek kültürüyle geniş bir yelpazeye sahip olan Türk mutfağı, pişirme yöntemleriyle de oldukça dikkat çekiyor. Yemeğe lezzet veren bu pişirme yöntemleri asırlardır mutfağımızda yer alıyor. Peki kültürümüzde var olan pişirme yöntemleri neler hadi gelin birlikte bakalım.

Türkiye’nin geleneksel pişirme yöntemleri, zengin kültürel mirasın ve çeşitli coğrafi işaretlerin etkisiyle şekillenmiştir. Bu yöntemler hem yemeğe lezzet katarken hem de sağlıklı bir yöntem acısından önemli bir yere sahip oluyor. Bu pişirme yöntemleri önemli bir kaynak olarak yer alırken yemeklerde lezzeti artırırken, pişirme yöntemleri aynı malzemeyi farklı tatlarla ortaya çıkarmaktadır. Bu pişirme kültürü sadece yemek sunmakla kalmaz aynı zamanda sosyal hayatın, aile yapısının ve misafirperverliğin de önemli bir parçası olduğunu göstermektedir. Peki kültürümüzde ne gibi pişirme yöntemleri mevcuttur hadi gelin bakalım.

Türkiye

 1. YÖNTEM MANGAL:

Kültürümüzde oldukça sevilen ve özellikle yaz aylarında piknikte tercih edilen mangal yöntemi, yemeği pişirirken damakta unutulmaz bir tat bırakıyor. Özellikle etleri ateşten 10 santim yukarıda tutmak ise oldukça önemli.

2. YÖNTEM: IZGARA

Eski bir pişirme yöntemi olarak günümüze kadar gelen ızgarada pişirme, kolay kullanımı sayesinde sevdiklerinize lezzetli yemekler yapmak için şahane bir yöntem.

3. YÖNTEM: SAC

Kültürümüzde özellikle Anadolu’da pişirme yöntemi olarak tercih edilen sac, üzerinde pişirilen hamur işleri ile hayran bırakıyor. Kültürümüzde uzun yıllar var olan ve günümüze kadar ulaşan sacda pişirme yöntemi, peynirli, kıymalı, sade ya da patatesli bir çok gözleme yapılıyor.

4. YÖNTEM: TAŞ FIRIN

Anadolu topraklarında yüz yıllık bir pişirme yöntemi olan taş fırın, pişirilen birçok yemeğin kokusuyla herkesi mest etmiştir. Yemeği oldukça lezzetli hale getiren taş fırında pişirme yöntemi, yemeği ağır ağır pişirmesiyle ön plana çıkıyor.

5. YÖNTEM: KUZİNE 

Günümüzde daha kırsal kesimlerde kullanılan kuzine ya da geniş sobaların fırınında yemek pişirilirken üzerinde de kestane, sıvı içecekler (çorba g.b.) ürünler pişirilebiliyor. Şimdilerde kuzine yöntemine oldukça hasret kalmaktayız.

6. YÖNTEM: KÖZDE PİŞİRME

Geleneksel Türk kahvesinin en eski yöntemlerinden biri olan közde pişirme ile modern yöntemlere göre kahvenin aroması ve lezzeti daha fazla oluyor. Özellikle bakır olarak tercih edilen bu yöntem tadına bakanların vazgeçilmezleri arasında yerini alıyor.

En az 10 karakter gerekli

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

WP Radio
WP Radio
OFFLINE LIVE